Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Lailas Pakalniņas filmas bez maksas internetā

Nacionālais kino centrs informē, ka līdz 28. jūlijam Lailas Pakalniņas filmu faniem ir iespējams tās par brīvu skatīties visur pasaulē, kur vien pieejams internets. Tas tāpēc, ka filmu izplatīšanas platforma Doc Allianse rīko Lailas Pakalniņas darbu retrospekciju.

Laila Pakalniņa ir vienīgā Latvijas režisore, kas var lepoties ar savu spēlfilmu un dokumentālo filmu dalību gandrīz visos izcilākajos pasaules filmu festivālos. Kannu festivālā pabijušas īsfilmas Prāmis, Pasts (par abām – FIPRESCI balva), Veļa, Klusums un spēlfilma Kurpe. Venēcijas filmu festivālā piedalījušās filmas Pitons un Pa Rubika ceļu. Berlīnes filmu festivālā pabijis Ūdens, Lokarno filmu festivālā Ķīlnieks, Par Dzimtenīti, Uguns, Akmeņi, Romas Starptautiskajā filmu festivālā Pica (žūrijas speciālbalva). Leiputrija savukārt tikusi nominēta Eiropas Filmu akadēmijas gada labākās filmas balvai dokumentālo filmu kategorijā, Uguns – īsfilmu kategorijā.

Doc Alliance ir viens no kvalitatīvākajiem legālajiem filmu lejupielādēšanas piedāvājumiem interneta vidē. Šī platforma ir septiņu Eiropas festivālu sadarbības rezultāts. Doc Alliance piedāvā ap 8000 filmu, maksājot par katru no tām atbilstoši sev izvēlētai kvalitātei (0,50 – 5 EUR) vai arī izmantojot piedāvājumu daļu no filmām noskatīties bez maksas. Papildus kolekcijas pilnveidošanai, iekļaujot tajā aizvien jaunas mākslinieciski augstvērtīgas filmas (ap 20 jaunu filmu ik mēnesi), Doc Alliance piedāvā arī atsevišķas tematiskas filmu programmas un iepazīstina ar izcilāko Eiropas režisoru daiļradi. Vietnē dafilms.com Lailas Pakalniņas darbi atrodami ļoti vienkārši – šonedēļ tā uzlec pati, lapu atverot, turklāt sākumlapas labajā pusē izlasāma papildu informācija par režisores filmu retrospekciju. Arī no turienes atrodama saite uz visiem piedāvājumā esošajiem kinodarbiem.