Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Holivudas kino antibalvas ''Zelta avene'' nominācijās dominē ''Transformeri''

© Paramount Pictures

Holivudas kino antibalvas "Zelta avene" nominantu vidū šogad ar deviņām nominācijām dominē filma "Transformers: The Last Knight" ("Transformeri: Pēdējais bruņinieks"), pirmdien pavēstīja "aveņu" žūrija.

"Transformeru" franšīzes piektā kinolente izvirzīta sliktākās filmas, sliktākās jaunās ekranizācijas, plaģiāta vai turpinājuma, sliktākā scenārija un sliktākā ekrāna pāra kategorijās.

Filmas radošās komandas pārstāvji nominēti arī sliktākā režisora, sliktākā aktiera, sliktākā otrā plāna aktiera un aktrises kategorijās.

Uz sliktākās filmas "aveni" pretendē "Baywatch" ("Pludmales patruļa"), "The Emoji Movie" ("Emodži filma"), "The Mummy" ("Mūmija") un "Fifty Shades Darker" ("Tumsa piecdesmit nokrāsās"), kas ar astoņām nominācijām ir otra visvairāk nominētā lente.

Zvaigžņu vidū, kas nominētas "Zelta avenēm", ir Dženifera Lorensa, Emma Vatsone, Toms Krūzs, Džonijs Deps, Havjers Bardems, Rasels Krovs, Mels Gibsons, Kima Beisingere un Sūzana Sarandona.

Marks Vālbergs, kas augustā tika atzīts par vislabāk atalgoto aktieri, nominēts sliktākā aktiera "avenei" par šausmīgo aktierspēli filmās "Transformeri" un "Tētuku kari 2".

"Zelta aveņu" laureāti tiks pasludināti 3.martā - dienu pirms "Oskara" balvas pasniegšanas.