Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Kāpēc izgāzās "Nameja gredzena" pirmizrāde Daugavpilī?

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Visa Latvija pacietīgi gaidīja spēlfilmas "Namega gredzens" pirmizrādi, kuras pirmizrāde 17. janvārī tika gaidīta reizē lielākajās Latvijas pilsētās. Par nelaimi pirmizrāde Daugavpils kinoteātrī "Sulverscreen" izgāzās, lai gan skatītāji pat divas stundas gaidīja filmas sākumu.

Pirmizrāde tika paredzēta vienlaikus visos lielākajos kinoteātros Latvijā: Rīgā, Daugavpilī, Siguldā, Valmierā, Smiltenē, Cēsīs, Ventspilī, Liepājā un Kuldīgā.

"Bez Tabu" skatītājs raidījumam atklājs, kas īsti notika plānotās filmas seansa laikā Daugavpilī.

"Interese no cilvēkiem bija liela un gandrīz visa zāle bija izpārdota. Seansa sākums bija paredzēts 18:30. Tā vietā, lai sāktu seansu tika ieslēgta “LMT Straume” un rādīts, kā slavenības ar prezidenta kungu Raimondu Vējoni priekšgalā, dzerot šampanieti gaida filmas pirmizrādi. Nu tas it kā nekas traks. Tad tika ieslēgti un parādīti filmas aizkadri - kā notika uzņemšana. Pagājusi jau stunda, bet filmas kā nav tā nav. Tad ienāca viens no darbiniekiem un pateica, ka tagad būs pārtraukums 15 minūtes,” raidījumam pastāstīja Kaspars. Pēc pātraukuma cilvēki sāka demonstratīvi atstāt zāli! Aptuveni pēc 40 minūtēm esot ienākusi darbiniece un pateikusi, ka filma visdrīzāk nebūšot, bet tie, kuri vēlas, varēja vēl pagaidīt. Tie, kuri nevēlējās, varēja ar savām biļetēm apmeklēt citu filmu vai iet citā dienā.
“Bet nu tomēr ienāca viens no darbiniekiem, atvainojās un paziņoja, ka ir servera kļūme un filmas nebūs! To it kā lādē, bet nerāda.Tad nu manu biļeti parakstīja un devos mājās. Nezinu, protams, kad tagad sanāks to noskatīties. Bet bija arī cilvēki, kuri bija mērojuši tālāku ceļu, lai tiktu uz pirmizrādi, bet nekā. Kā viņi jutās? Visbeidzot, bezjēgā pavadīts vakars … Bet jautājums ir: kā vispār kaut kas tāds varēja notikt 21. gadsimtā? Tehnoloğiju un attīstības laikmetā … kur bija tā kļūda?” jautā skatītājs.
Raidījumam kinoteātris “Silverscreen” skaidro: "Filmas izplatītājs otrdien brīdināja, ka filma nedaudz kavēsies, jo norisinājās vēl pēdējās pēcapstrādes. Viņu mums filmas failu neatsūtīja tad, kad bija paredzēts! Trešdien mums izsūtīja pieejas datus serveriem, kur filma var tikt klāt, bet fails ilgi “lādējās”! Mēs ap 14:00 sākām faila lejuplādi, jo visi lielākie Latvijas kinoteātri bija rindas kārtībā, un mēs principā bijām vieni no pēdējiem! Līdz plkst. 17:00 viss bija labi, filma bija jau gandrīz “atnākusi”, bet tad atslēdzās serveris! Mēs netikām pie fināla failiem! Mēs zvanījām un centāmies sakomunicēt ar filmas izplatītājiem, bet diemžēl, līdz pat šim brīdim mums neviens nav atbildējis! Plānoto tiešraidi mēs parādījām, visu vakaru mēģinājām pieslēgties serverim, lai novilktu fināla failus, lai varētu filmu parādīt, bet tas tā kā neizdevās!"
Avots: Bez Tabu