Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Latvijā uz ekrāniem iznāks filma "Svingeri igauņu gaumē"

© Ekrānšāviņš

Pagājušā gada decembrī Latvijas kinoekrānus uzkarsēja Andreja Ēķa provokatīvā komēdija "Svingeri”. Filmu noskatījās vairāk nekā 108000 skatītāju, kases ieņemumi pārsniedza pusmiljonu eiro, ierindojot to pelnošāko spēlfilmu topa trešajā vietā Latvijas kino izrādīšanas vēsturē.

Filmas veiksme pašmāju kino tirgū radīja ideju pēc tā paša scenārija filmēt komēdiju "Svingeri igauņu gaumē” (Svingerid). Filma Igaunijā iznāca uz ekrāniem 10. novembrī, pulcinot uz šo brīdi 70 000 skatītājus. Lomās iejutušies slaveni Igaunijas aktieri, pārsteidzot skatītājus ar līdz šim neierastām lomām. Filmu "Svingeri igauņu gaumē” režisējis Andrejs Ēķis, filmēšana notika šī gada vasarā Latvijā un Igaunijā.

"Svingeri igauņu gaumē” uz kinoekrāniem Latvijā iznāks no 13. decembra, un tā būs lieliska iespēja svētku periodā pasmaidīt par kaimiņvalsts "Svingeriem”.

Filmas veidotāji ir gandarīti par filmas panākumiem kaimiņvalstī un nopietni strādā pie komēdijas "Svingeri ukraiņu gaumē” pirmizrādes 1. janvārī Ukrainā. Studijas "Platforma Filma" producents Kristians Alhimionoks atklājis, ka pēc "Svingeru" scenārija tiks uzņemtas filmas arī Lietuvā, Somijā un Norvēģijā, kur filmēšanu plānots uzsākt jau nākamajā gadā. Šobrīd notiek aktīvs darbs arī pie jaunās Andreja Ēķa komēdijas "Blēži”, kas uz kinoekrāniem visā Latvijā iznāks 2018. gada 8. martā.

Cinevilla Studios un Platforma Filma sadarbībā ir tapušas vairākas Latvijas skatītājiem labi zināmas un iemīļotas filmas - komēdija "Svingeri” (2016. gads), "Sapņu komanda 1935” (2012. gads), "Rūdolfa mantojums” (2010. gads), "Rīgas sargi” (2007. gads) un "Baiga vasara” (2000. gads). Nākamā gada sākumā uz ekrāniem iznāks arī studijas vērienīgākais projekts, Aigara Graubas filma "Nameja gredzens”, kas būs leģenda par jauno Zemgaļu valdnieku Nameju.

Filmas "Svingeri igauņu gaumē” ("Svingerid”) izplatītājs Latvijā ir UzKino - Forum Cinemas filmu izplatīšanas zīmols.

Forum Cinemas nodarbojas ar filmu izrādīšanu un izplatīšanu, pārstāvot 2 filmu izplatīšanas kompānijas - Universal Pictures International, Paramount Pictures International un esot daudzzāļu kinoteātra "Kino Citadele" operators. Uzņēmums dibināts 1993. gadā. Forum Cinemas kopā ar mātes uzņēmumu Finnkino Oy kopš 2017. gada aprīļa ietilpst Odeon Cinemas Group sastāvā, kas savukārt ir daļa no AMC Entertainment Holdings. AMC pasaules vadošā kinoteātru ķēde ir lielākais kino operators ASV un Eiropā, kopā pārvaldot aptuveni 900 kinoteātrus ar vairāk nekā 10 000 ekrāniem.