Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Makgaivers cīnās pret teroristiem Latvijā

© F64 Photo Agency

Viaplay sāk demonstrēt populāra seriāla Makgaivers 2016.gada ekranizāciju ar X-cilvēku zvaigzni Lukasu Tilu galvenajā lomā. Leģendārais Makgaivers, kurš pierādīja, ka pasaules glābšanai pietiek vien ar līmlenti un Šveices nazīti, nu ir atgriezies jaunā seriālā. Tas ir pavisam cits Makgaivers – mūsdienīgs spiegu komandas biedrs, šarmants sieviešu valdzinātājs, bet joprojām atjautīgs problēmu risinātājs – jaunais seriāls Makgaivers tagad pieejams arī Latvijā.

Televīzijas vēsture ir bijuši daudzi slepenie aģenti, bet reti kurš no tiem ir iekļuvis Oksfordas Angļu valodas vārdnīcā - bet Makgaivera tēlam tas ir izdevies. Radošais izdzīvotāja-izgudrotāja tēls Makgaivers angļu valodā kļuvis par darbības vārdu - viedu, kā radoši salabot lietas vai risināt problēmas, praktiski pielietojot dažādus sadzīves priekšmetus.

Makgaivers cīnās arī ar Latvijas teroristu grupējumu “Dieva roka”

Vienā no seriāla epizodēm „Sešas stundas Rīgā” speciālo uzdevumu vienība Makgaivera vadībā dodas uz Latviju, kur viņiem jānotver vietējā teroristu grupējuma „Dieva roka” cietsirdīgais vadonis Jānis Lapa. Latviešu teroristi paspējuši nogalināt desmitiem cilvēku un vietējā vara nespēj ar viņiem tikt galā. Pēc negaidītas teroristu pretestības un pārspēka, seriāla varoņiem kopā ar ASV vēstnieci nākas atkāpties un aizstāvēties ASV vēstniecībā Rīgā, kur viņiem ir jānoturas vismaz 6 stundas, līdz ieradīsies papildspēki. Šķietami bezcerīgo situāciju kā vienmēr glābj Makgaivers - kā? Skaties jau šovakar Viaplay!

Jaunais seriāls Makgaivers ir asa sižeta piedzīvojumu drāma, kuras centrā ir izdomas pilnais slepenais aģents Anguss „Maks” Makgaivers, kuru jaunajā ekranizācijā atveido šarmantais Lukas Tills. Cīņā pret teroristiem viņš izvairās no vardarbības un nekad neizmanto šaujamieročus - viņa uzticamie palīgi ir Šveices armijas nazītis, paša atjautīgais prāts un lieliska komanda. Ja iepriekš Makgaivers lielā mērā bija vienpatis, kurš pildīja uzdevumus galvenokārt viens pats, tad tagad Makgaivera komandai aktīvi asistē neprognozējamā datoru hakere Railija Deivisa (Tristina Meisa), bīstamās misijās palīdz bijušais izlūkdienestu aģents Džeks Daltons (Džordžs Īdss, atpazīstams seriālā CSI), un viņu priekšniece Patrīcija Torntone (Sandrīna Holta, piedalījusies seriālos 24 stundas, Kāršu nams). Seriālā atgriezīsies arī ļaundaris Mērdoks - viņu atveidos Deivids Dastmalkians.

Lai arī balstīts uz 80-to gadu slavenā seriāla motīviem, Makgaivers stilistiski ir veidots kā pavisam cits, jauns serials, tādēļ nevajadzētu tajā meklēt līdzības ar ‘veco’ Makgaiveru, norāda Pīters Lenkovs, jaunā 2016. gada seriāla Makgaivers autors un producents, kurš iepriekš piedalījies seriālu Nikita, Īpašo uzdevumu vienība Hawaii 5-0, un CSI Ņujorka veidošanā, Makgaivera tēls bija tik unikāls savā paaudzē, jo viņam nevajadzēja ieročus vai speciālus palīglīdzekļus, viņš bija tas vienkāršais, pozitīvais varonis, kurs spēja atrisināt dažādas problēmas pielietojot saprātu un ikdienišķus priekšmetus. Seriāla aizraujošākā daļa ir tieši problēmu neparastu izgudrojumu radīšana un izdzīvošana grūtos apstākļos.

Spiegu izgudrojumi pašu spēkiem

Makgaiverā demonstrētie izgudrojumi tiek rūpīgi atlasīti, lai tiem būtu zinātnisks pamatojums, tomēr, kā uzsvēra seriāla tehniskais konsultants, blogeris un fizikas profesors Rets Aleins, vairums no seriālā izmantotajām metodēm var nostrādāt noteiktos apstākļos pēc rūpīgiem aprēķiniem un ilga darba, kamēr seriālā viss notiek diezgan ātri.

Lūk, daži no Makgaivera izgudrojumiem, kas redzami jaunajā seriālā: lāzeru mikrofons - noklausīšanās ierīce no CD atskaņotāja lāzera, saules baterijas, košļājamās gumijas un audio atskaņotāja. Lidojoša videonovērošanas ierīce no mobilā telefona, plastikāta maisiņa, degvielas un pakaramā, gāzmaska no limonādes pudeles. Savukārt dabas entuziastiem Latvijas lietainajā vasarā varētu noderēt zināšanas, kā pērkona negaisa laikā ar plastikāta pudeles, sālsūdens un roku dzelžu palīdzību uzlādēt telefona bateriju.