Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā gaidāma Latvijā uzņemtās filmas "Ārpus" pirmizrāde

© Publicitātes foto

Šogad pirmo reizi Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF) atļaujas uzsākt jaunu ceļojumu pa reģionu, kuru pasaule pieradusi saukt par "Austrumeiropu". Tā ir programma BEAST, kuras ietvaros festivāla kuratori vienlaikus centušies atbrīvoties no pasaulē jau tik daudz pārstrādātā stereotipa par šo jēdzienu un piešķirt tam plašāku dimensiju.

BEAST ietvaros gaidāma ungāru izcelsmes Slovākijas režisora un scenārista Georga Kristofa pilnmetrāžas debija - filma Ārpus. Filma iekļauta 2017. gada Kannu kinofestivāla konkursā.

"Ārpus" stāsta par migrantu, slovāku vīru Agostonu, kas darba meklējumos nonācis Latvijā. Tik vien tiek, kā jūras sāļums un vēja brāzmas aiz apkakles. Šis ceļojums kļūst par viņa cīņu ar nepiepildīto dzīvi. Cits aiz cita rindojas absurdi notikumi, iepazīšanās un tikšanās ar seniem draugiem. Tomēr varonis nezaudē cerību nopelnīt, lai īstenotu savu sapni atklātā jūrā noķert lielo zivi. Viļņi veļas pār krasta smiltīm un lēnītēm atplūst...

Filmā piedalās aktrise Guna Zariņa, Ieva Aleksandrova-Eklone, Kaspars Pūce, Varis Klausītājs, Kaspars Bindemanis, kā arī Ieva Norvele-Kristofa.

Kā stāsta pats režisors: "Laikā, kad rakstīju šo stāstu, dzīvoju Latvijā. Apkārtējā vide iedvesmoja mani un es vēlējos radīt stāstu par kādu, kurš dodas prom no savām mājām un ierodas Latvijā. Šis ir arī mans personīgais stāsts, laikā, kad pārcēlos prom no Slovākijas un dzīvoju dažādās Austrumeiropas valstīs".

"Ārpus" ir Slovākijas, Ungārijas, Čehijas un Latvijas kopražojums un Latvijā tā tapusi producentu studijas "Film Angels Productions" paspārnē.

Biļetes uz šo seansu, kā arī vairāk informācijas pieejama festivāla mājslapā: http://www.rigaiff.lv/2017/lv/arpus/