Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

RĪT: Dīvainās simpātijas komiskajā drāmā “Mīlas steiki”

© Publicitātes foto

Piektdien, 5. maijā pl. 20:15 kinoteātrī “Kino Bize” norisināsies Latvijas pirmizrāde jaunā vācu režisora Jakoba Lassa (Jakob Lass) otrajai pilnmetrāžas filmai “Mīlas steiki” (Love Steaks).

Ja komiskais filmas stāsts ir salīdzinoši bezpretenciozs pieteikums par simpātijām un abpusējām rūpēm starp kūtro Klemensu un destruktīvo Laru, tad režisora pieeja ir jūtami svaiga ar vairākiem izciliem kadrējumiem un montāžas ritmu. Turklāt profesionāli ir tikai abi galveno lomu atveidotāji.

Filmas notikumi risinās luksusa viesnīcā. Virtuvē uz pannām tiek cepti steiki, bet uz spa galdiem masētas sievietes. Drīz vien pēc tam, kad neveiklais Klemenss sāk strādāt par masieri, viņš satuvinās ar neparedzamo, dumpiniecisko pavāri Laru. Klemenss un Lara varētu iemīlēties, bet tikpat labi viņu attiecības varētu palikt mīlas steiku "jēlajā" fāzē.

Boids van Hoijs izdevuma Hollywood Reporter recenzijā raksta: "[..] Mīlas steiki apvieno improvizāciju epizodēs ar noteiktu kopējo naratīva struktūru; filmā divi profesionāli aktieri tiek iesūtīti reālā viesnīcā ar iestādes reālo personālu kā otrā plāna aktieriem. Plānošanas un paļaušanās uz pieredzi apvienojums ar provocētu spontanitāti iedveš kopējā filmā neticamu enerģiju [..], kā rezultātā galveno varoņu dīvainās, neizskaidrojamās, abpusējās simpātijas šķiet pilnībā dabiskas."

Filma tiek demonstrēta sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā.

Oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Ieteicamais vecums: 16+