Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Džeimsa Bonda filmētāji pēc darba satīra Romu

© Scanpix

Itāļu vides aktīvisti pateikušies jaunākās Džeimsa Bonda filmas veidotājiem, jo pirms to ierašanās Romas pašvaldība veikusi vērienīgu Romas ielu sakopšanu.

Spiegu trillera uzņemšanas komanda darbojas Romā kopš februāra vidus. Pirms viņu ierašanās izskanēja baumas, ka filmēšanu varbūt nākšoties pārcelt uz citu vietu, jo pilsētas ielās mētājušies atkritumi un bijuši daudzi grafiti.

Tomēr vietējām amatpersonām izdevies sarīkot ielu sakopšanu netālu no vietas, kur tiks uzņemta svarīga auto pakaļdzīšanās aina.

"Mēs vienmēr esam palīdzējuši uzturēt šo vietu tīru un sakoptu, taču, pateicoties filmas uzņemšanai, mēs beidzot varam saskatīt tās seno burvību. Viss ir perfekts un tīrs, visi grafiti ir notīrīti," sacīja vietējās vides aktīvistu organizācijas "Marevivo" vadītāja Karmena di Penta.

Viņa pauda cerību, ka tas iedvesmos Romas iedzīvotājus to turpmāk uzturēt tikpat koptu. "Cerams, ka pēc filmēšanas kāds to pamanīs un sapratīs, ka nebūtu labi atgriezties degradētajā stāvoklī, kādā bija ielas un kas Romā ir gandrīz ierasts," viņa piebilda.

Britu režisora Sema Mendesa vadītā komanda plānojusi pabeigt filmēšanu 20 dienu laikā. Romas pašvaldība aprēķinājusi, ka filmas "Spectre" uzņemšana ienesīs apmēram 16,5 miljonus eiro par filmēšanas atļaujām, telpu īri, darbinieku algošanu, viesnīcām un apsardzi.

"Spectre" iznāks 6.novembrī. Gaidāmajā filmā spēlēs aktieri Daniels Kreigs, Kristofers Valcs, Endrū Skots, Ralfs Fainss, Naomi Herisa un Monika Belluči.