Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Esplanādē skatāma Ivara Selecka dokumentālā filma Šķērsiela

© publicitātes

27. augustā plkst. 22:30 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 turpinās pasākumu cikls Latvijas filmu vakari, ko organizē Nacionālais kino centrs. Šoreiz skatītājiem būs iespēja noskatīties Ivara Selecka dokumentālo filmu "Šķērsiela", kas tapusi 1988. gadā.

Režisora un operatora Ivara Selecka slavenā dokumentālā filma Šķērsiela ir vēstījums par dzīvi un laiku kādā nelielā un ļoti savdabīgā Pārdaugavas ieliņā. Tas savulaik uzrunāja ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules publiku, un saņēma apbalvojumus dažādos pasaules festivālos, tai skaitā - Eiropas Kinoakadēmijas galveno balvu Felikss. Filma iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Radošais tandēms – Ivars Seleckis un scenārija autors Tālivaldis Margēvičs - par Rīgas nomales ieliņu uzņēmuši vēl divas filmas: Jaunie laiki Šķērsielā 1999. gadā un Kapitālisms Šķērsielā 2013. gadā.

Nākamtrešdien, 3. septembrī, Latvijas filmu vakari Esplanādē noslēgsies ar projekta Rīgas Kino pasākumu, kura ietvaros būs iespējams noskatīties gan bērnu un jauniešu veidotās īsfilmas, gan režisora Jāņa Norda filmu Mammu, es tevi mīlu.