Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Sansebastjanas festivālā pirmizrādīs latviešu spēlfimu "Modris"

© publicitātes

62. Sansebastjanas starptautiskajā filmu festivālā, kurš norisināsies Spānijā no 19. līdz 27. septembrim, notiks Eiropas pirmizrāde Jura Kursieša debijas spēlfilmai "Modris".

Filma Modris iekļauta konkursa programmā režisoriem ar debijas spēlfilmām.

Filmas Modrisstāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu - konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas noved pie krustcelēm ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

Galveno lomu filmā atveido Kristers Pikša, kuram šī ir pirmā pieredze aktiermākslā, puisis tika atlasīts no 1200 pretendentiem. Māti filmā atveido Rēzija Kalniņa, kura atzinusi, ka šī viņai bijusi viena no sarežģītākajām lomām viņas aktrises karjerā. Filmā piedalās arī jaunā Liepājas teātra aktrise Laura Jeruma, Vilis Daudziņš, Lāsma Kugrēna, Dace Bonāte, Baiba Broka, Inese Pudža, Kaspars Zvīgulis un citi.

Viens no filmas atradumiem ir tās operators - polis Bogumils Godfrejovs. Viņš par savām iepriekšējām filmām nominēts gan prestižajai ASV kinoakadēmijas balvai Oskars, gan Eiropas kino balvai. Godfrejovs izkopis tikai sev raksturīgu, reālistisku filmēšanas stilu, kuru skatītāji atpazīst un novērtē.

Modris ir režisora Jura Kursieša debija pilnmetrāžas filmu režijā. Kursietis ir beidzis kino režijas maģistrantūru Lielbritānijā un bijis autors vairākām īsfilmām. Kā asistējošais režisors Kursietis strādājis pie divām spēlfilmām - Amatieris un Kolka Cool.