Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Latvijā vistas gaļa lielākā cieņā par cūkgaļu

© f64

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.

Pētījums atklāj, ka svaigu cūkgaļu vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, turpretim svaigu vistas gaļu - 83% aptaujāto. Savukārt 72% aptaujāto iegādājas kūpinātu gaļu vismaz reizi mēnesī.

TOP 3 produktiem patēriņa biežuma ziņā seko pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kebabčiki, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus - 65% aptaujāto. Turklāt jāatzīmē, ka kopumā gaļas izstrādājumu kategorija joprojām ir viena no pieprasītākajām. No visiem aptaujātajiem dažādus gaļas izstrādājumus pērk 98% un tikai 2% tos nepērk.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, kopējais saražotās gaļas apjoms 2017. gadā audzis par teju 9%. Straujākais kāpums ir vērojams tieši putnu gaļai - 43%, savukārt cūkgaļas ražošana ir nedaudz sarukusi. Joprojām importētās cūkgaļas apjomi pārsniedz vietējā tirgū saražoto cūkgaļu.

Jāatzīst, ka kopumā gaļas produktu iegādes tendences liecina, ka joprojām pieturamies pie klasiskām, Latvijas virtuvei raksturīgām vērtībām. Proti, izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt pagatavo ēdienu mājās.