Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Aptauja: pusdienotāji gatavi tērēt līdz pieciem eiro

© Aigars Jukna/ F64 photo agency

Kā liecina restorānu tīkla LIDO veiktā aptauja par Rīgas iedzīvotāju pusdienošanas paradumiem, lielākā daļa respondentu ikdienā pusdienas ietur savā darbavietā. Tomēr 73% darbinieku vismaz reizi nedēļā pusdieno ārpus darbavietas. Vidējā maltītei atvēlētā summa visbiežāk svārstās no trim līdz pieciem eiro (45%). Nepilna trešdaļa aptaujāto (30%) par pusdienām ir gatavi maksāt ne vairāk par trim eiro, savukārt 13% respondentu pusdienu maltītei tērē līdz septiņiem eiro.

Tam, ka pusdienas ir būtiska ēdienreize, piekrīt lielākā daļa aptaujāto - 88% respondentu pusdieno katru dienu. Lielākā daļa (34%) visbiežāk to dara darba vietā, pusdienu maltīti gatavojot mājās un ņemot līdzi uz darbu. Gandrīz 20% aptaujāto ikdienā pusdieno darbavietas ēdnīcā, savukārt 35% Latvijas iedzīvotāju pusdienlaika maltīti dodas ieturēt ārpus darbavietas - kafejnīcā, restorānā vai ātrās ēdināšanas iestādē. Ēdienu uz darbu regulāri pasūta vien 2% aptaujāto. Tostarp citos atbilžu variantos tiek minēta došanās uz vietējo veikalu pēc gatavas maltītes, iepirkšanās tirgū, ēdiena pagatavošana darbā no līdzpaņemtajām sastāvdaļām, kā arī pusdienu atvešana uz darbavietu, ko nodrošina darba devējs.

Aptaujas dalībnieki pusdienu maltīti visbiežāk bauda kolēģu sabiedrībā (49%). Kā pusdienu biedri regulāri tiek izvēlēti arī ģimenes locekļi (13%) un draugi (8%). Vairāk nekā trešdaļa respondentu lielākoties pusdieno vienatnē.

Iecienītākais pusdienošanas laiks lielākajai daļai jeb 77% aptaujas dalībnieku ir no plkst. 12.30 līdz 13.00. Turklāt vairāk nekā puse jeb 59% pusdienām velta gandrīz stundu, bet 38% - pusstundu.