Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

GARDĒŽIEM: Kuldīga aicina uz restorānu nedēļu “Kuldīgas garša”

© publicitātes

Izbaudīt “Kuldīgas garšu” aicina Restorānu nedēļa, kas notiks no 13. līdz 19. martam.

Pirmajā Restorānu nedēļā Kuldīgā piedalīsies: restorāns “Bangert’s” (Pils iela 1), restorāns “Goldingen room” (Baznīcas iela 2), restorāns “Jēkaba sēta” (Liepājas iela 36), dzīvās uguns krodziņš “Klūdziņa” (Ēdoles iela 40), kafejnīca “Pagrabiņš” (Baznīcas iela 5), konditoreja “Šarlote” (Pilsētas laukums 1), “Cafe Tilts” (Kalna iela 27), bārs/klubs “Stender’s” (Liepājas iela 3) un ekspresrestorāns “Ņamma” (Gravas iela 1).

Restorānu nedēļas ietvaros tiks piedāvātas divu un trīs ēdienu maltītes par īpašu cenu - 7 un 10 eiro. Piedāvātie ēdieni tiks gatavoti pēc “a’la carte” ēdienkartes. Tas nozīmē, ka cenā nav iekļauti dzērieni.

Iedzīvotājiem būs iespēja baudīt ne tikai gardas un ekskluzīvas maltītes par īpašām cenām, bet arī tikties ar pavāriem - pašmāju un Latvijā zināmiem šefpavāriem. Būs arī meistarklases, degustācijas un konkursi.

Latvijā pazīstamajam šefpavāram, novadniekam Raimondam Zommeram, kurš pasākumā piedalīsies ar īpašu šovu, “Kuldīgas garša” saistās ar bērnības atmiņu ēdieniem un mūsdienīgu lokālo produktu iekļaušanu maltītē. Jautāts, vai, salīdzinot ar citām pilsētām, Kuldīgai ir sava īpašā restorānu un krodziņu aura un līdz ar to īpašā garša, Raimonds saka, ka viss garšo daudz labāk, ja ir laba noskaņa un smaidīga sabiedrība, un tas viss ir sastopams Kuldīgā. Līdz ar to Kuldīgā garšas ir izcilas! Viņu kā profesionāli ēdienā spēj pārsteigt produktu savienojums, dažādas struktūras un pasniegšanas kreativitāte. Savukārt kā ieguvumu no restorānu nedēļas Kuldīgā izcilais šefpavārs redz - cilvēku apziņu, ka svētku maltīte jābauda restorānos, pavāru kreativitātes neapslāpēšanu un pamatīgu devu pozitīvu emociju visu iesaistīto cilvēku sirdīs.

Šāda gardēžu nedēļa senajā Kurzemes pilsētā Kuldīgā norisināsies pirmo reizi. Pasākums tiek rīkots, lai popularizētu Kuldīgas restorānu, kafejnīcu un krodziņu īpašo un neatkārtojamo piedāvājumu ārpus aktīvās tūrisma sezonas. Īpaši aicināti ir vietējie kuldīdznieki atnākt, iepazīties, baudīt un gūt prieku no pašmāju šefpavāru unikālā piedāvājuma.