Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Par godu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkiem Bauskā notiks patriotisko kafejnīcu nedēļa

© F64

No šodienas līdz 26.februārim par godu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkiem Bauskas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar septiņiem Bauskas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem organizēs "Bauskas patriotisko kafejnīcu nedēļu".

Patriotiskās nedēļas laikā kafejnīcas gaidīs gan baušķeniekus, gan viesus, lai kopīgi nosvinētu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkus ar īpašiem šo valstu ēdieniem par īpaši pievilcīgām cenām. Lai veicinātu svētku noskaņu un patriotiskumu, gaidot gardos ēdienus, viesi tiks aicināti rakstīt vēlējumus Lietuvai un Igaunijai.

Patriotiskās nedēļas dalībnieki ir kafejnīca "Pils Krogs", viesu nama "Bērzkalni" kafejnīca, "Pauze" Bauskā, atpūtas komplekss "Rožmalas" Ceraukstes pagastā, atpūtas komplekss "Miķelis" Gailīšu pagastā, kafejnīca "Upene" Iecavā un kafejnīca "Pie Mēmeles" Skaistkalnē. Šo kafejnīcu šefpavāri sagatavojuši lietuviešu un igauņu ēdienus, kā arī mēģinājuši nedaudz interpretēt. Ēdienu cena nepārsniegs piecu eiro robežu.

Savukārt, lai radītu lielāku interesi par pasākumu, tiek piedāvāts spēles elements - apmeklējot divas kafejnīcas, vienai no kurām jābūt ārpus Bauskas, var iegūt pašu uzņēmēju sarūpētās dāvanas. Septiņi dāvanu ieguvēji tiks noskaidroti 3.martā. Savukārt Bauskas Kultūras centrs sagatavojis dāvanu karti aktīvākajam kafejnīcu apmeklētājam un ģimenei - iespēju apmeklēt koncertizrādi ģimenei "Sīpoliņa jaunie piedzīvojumi".

Jau vēstīts, ka pirmā "Bauskas kafejnīcu patriotiskā nedēļa" norisinājās 2015.gadā no 11. līdz 18.novembrim, atzīmējot Latvijas valsts svētkus un guva lielu vietējo iedzīvotāju atsaucību. Tāpēc nolemts to pārvērst par tradīciju un atzīmēt arī Lietuvas valsts svētkus 16.februārī un Igaunijas valsts svētkus 24.februārī.