Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

KAS NEBIJIS. Vecrīgā norisināsies Rīgas ielu ēdiena festivāls

© Publicitātes foto

Šodien Vecrīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā norisināsies ēdiena festivāls "Stāsts: Ziema.", aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).

Festivāla apmeklētāji īpaši izveidotā teltī varēs nobaudīt ēdienus, kuru pagatavošanā īpaši izcelti Rīgas-Gaujas reģiona produkti, kā arī vērot grupas "Pulsa efekts" priekšnesumus un baudīt ārpus iekštelpām pagatavotam ēdienam raksturīgu atbilstošu gaisotni.

Festivālā piedalīsies 14 Rīgas šefpavāri, tostarp no "3 pavāru restorāna "Tam labam būs augt!"", "Aqua Luna", "Cup&Cino", "Entresol", "Kaļķu vārti", "Kasha Gourmet", "Kuk Buk", "Le Dome", "Olive oil", "Restorāns 3", "Ribs&Rock", "Rocket Bean Roastery", "Tinto" un "Valmiermuižas vēstniecības" Rīgā. Tāpat klātienē būs iespējams sastapt šefpavārus no Dānijas un Itālijas reģioniem, kas arī šogad ieguvuši "Eiropas gastronomijas reģiona 2017" titulu.

Restorānu piedāvātājās ēdienkartēs būs pieejami dažādi ēdieni, tostarp eklērs ar baraviku krēma pildījumu un pīlādžu sīrupa glazūru, brieža gaļas kebabs, hotdogs ar zivs desu, sīpoliem un smiltsērkšķu majonēzi, rudzu miltu pankūkas ar kadiķos kūpinātu sama fileju, priežu čiekuru sīrupā karamelizēti sakņkāji ar zirņu humusu, kraukšķīgas auzu pārslu-sakņaugu kroketes ar kaņepju mērci, alkšņa mizās kūpinātas ribiņas un citi ēdieni.

"Eiropas gastronomijas reģiona" tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus.