Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTES: Ēdieni vasaras vakariņām

© Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Vista ar medu un riekstiem

Sastāvdaļas:

• kilograms vistas

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 2 ēdamkarotes medus

• 2 ēdamkarotes valriekstu

• ingvers

• piparmētra

• sāls

• melnie pipari

• ķimenes

Pagatavošana: sagriež vistu gabaliņos, riekstus sasmalcina, taču ne pārāk sīki. Sviestu izkausē. Vistu kārtīgi ierīvē ar medu, sviestu, riekstiem un visām garšvielām. Liek traukā un atstāj uz pāris stundām. Liek uz cepešpannas, uzklāj foliju un cep 200-220 grādu Celsija temperatūrā 40-50 minūtes. Pēc tam noņem foliju, nedaudz uzkaisa riekstus un vēl 5-10 minūtes liek cepties.

***

Ananasu salsa pie gaļas ēdieniem

Sastāvdaļas:

• vidējs ananass

• 1-2 āboli

• 4 ēdamkarotes ābolu etiķa

• piparmētru saišķis

• laima miziņa un sula

• tējkarote medus

• sāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana: piparmētrai atdala lapas no kātiem. Ananasam noņem mizu, mīkstumu sagriež gabaliņos, bet vidusdaļu kopā ar piparmētras kātiem sablenderē. Ābolus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Piparmētras lapas un ingveru sasmalcina. Traukā samaisa etiķi, medu, laima sulu, ingveru un sablenderēto masu. Ļauj, lai sāk vārīties. Pēc 3 minūtēm pievieno ābolus, bet pēc 2 minūtēm noņem no uguns. Pievieno laima miziņu, ananasu gabaliņus, sāli un piparus. Atdzesētu pasniedz pie gaļas ēdieniem.

***

Piparmētru dzēriens

Sastāvdaļas:

• puse citrona

• 2 zariņi piparmētras

• kanēlis

• medus

• cukurs

• litrs ūdens

Pagatavošana: kastrolī uzsilda ūdeni. Citronu sagriež gabaliņos un izņem kauliņus. Uzkarsētā ūdenī liek citronu, pievieno cukuru vai medu, kanēli un piparmētru pievieno vārošam ūdenim. Samaisa, uzliek vāku. Atstāj, lai ievelkas 2 stundas.

***

Saldējums no hurmas un banāna

Sastāvdaļas:

• 4 hurmas

• banāns

• kanēlis

• piparmētra

• tējkarote citrona sulas

Pagatavošana: banānu notīra, sagriež nelielos gabaliņos un ieliek saldētavā uz trīs stundām. Hurmu nomazgā, nosusina. Līdzeni nogriež hurmai virsējo daļu, pēc tam rūpīgi izņem mīkstumu. Mīkstumu un sasaldēto banānu liek traukā, pievieno citrona sulu. Sablenderē viendabīgā konsistencē. Piepilda hurmas trauciņus ar iegūto masu, uzkaisa nedaudz kanēļa un rotā ar piparmētras lapām.