Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Gaidot vasaru, gatavojam kopā lazanju

© Sigita un Saverio Bianki, speciāli Mājai

Lai ieviestu virtuvē mazliet Itālijas garšas, Sigita un Saverio Bianki no Lazanjas Republikas piedāvā recepti, lai paša spēkiem izmēģinātu itāliskāko no ēdieniem – lazanju! Soli pa solim viņi pastāsta, kā pagatavot gardu maltīti diviem – romantiskām vakariņām vai sātīgām pusdienām.

Lazanja Genovese ar pesto

SASTĀVDAĻAS

• 5 gab. lazanjas plāksnes

• 60-70 g rīvēta Parmezāna siera

• 1 gab. (125 g) Mocarella

Pesto mērcei:

• 2 buntītes svaigu bazilika lapu

• 80 g Parmezāna siera

• olīveļļa Extra Virgine

• 40 g ciedru riekstu

• daiviņa ķiploka

• sāls

Bešamellas mērcei:

• 1/2 glāze kviešu miltu

• 20 g sviesta

• 350 ml piena

• sāls

PIRMAIS SOLIS: Pagatavojam pesto! Būs nepieciešams smalcinātājs un rīve. Nomazgājam bazilika lapas un nosusinām. Ieliekam smalcinātājā baziliku un pieberam ciedru riekstus.

OTRAIS SOLIS: Rupji sarīvējam parmezānu, pa daļām pievienojam bazilikam un smalcinām dažas sekundes.

TREŠAIS SOLIS: Sīki sagriežam vienu mazu ķiploka daiviņu. Pievienojam pesto, olīveļļu un ķiploku, smalcinām vēl pāris sekundes. Turpinām smalcināt, nedaudz pievienojot olīveļļu, līdz pesto iegūst krēmveidīgu konsistenci. Kā teiktu Saverio ome - «Il vero sapore d’estate!» jeb «Īsta vasaras garša!». Šī pesto aromāts vien jau ļauj sākt baudīt vasaru!

CETURTAIS SOLIS: Pagatavojam Bešamellas mērci. Nepieciešams katliņš un putojamā slotiņa. Atsevišķi uzkarsējam pienu, to nevārot. Mazā katliņā izkausējam sviestu; lēnām maisot, pievienojam miltus un pasildām pāris minūtes. Maisot, uz vidējas uguns, pievienojam karsto pienu. Ļaujam lēnām karsēties un brīdī, kad mērcei sasniegts vēlamais biezums, pievienojam sāli un noņemam no uguns. Vēlams maisīt vēl minūti, lai konsistence būtu vienmērīga.

PIEKTAIS SOLIS: Sagatavojam lazanju. Lazanjas plāksnes var izmērcēt siltā ūdenī, lai nebūtu par cietām. Keramiskā trauka apakšā ieliekam DIVAS karotes Bešamellas mērces un tai pa virsu pirmo lazanjas plāksni. Pirmajā kārtā ieklājam Bešamellas mērci un pa virsu rīvētu parmezānu (15-20 gramus). Liekam pa virsu otro lazanjas plāksni, uz kuras rūpīgi izsmērējam pesto. Tam pa virsu izkārtojam 1/3 daļu mocarellas mazos gabaliņos.

SESTAIS SOLIS: Turpinām likt lazanjas kārtas. Trešā lazanjas kārta atkal būs ar bešamellu un parmezānu, bet ceturtā - ar pesto un mocarellu. Pēdējā, piektā lazanjas kārta ir tā, kas paliks virspusē. Šajā kārtā liekam pesto, mocarellas gabaliņus un pa virsu - rīvēto parmezānu. Šāda lazanja ir gatava cepšanai.

SEPTĪTAIS SOLIS: Izcepiet lazanju! Lazanjas gatavošanas procesa vienkāršākā daļa - uzkarsējam cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liekam cepties. Ja nepieciešams, regulējam karstumu virspusē. Pēc 15 minūtēm mocarella un parmezāns būs izkusuši un ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu.

ASTOTAIS SOLIS: Lazanjas gatavošanas patīkamākā daļa - dekorējot ar svaigu baziliku, pasniedzam siltu lazanju sev mīļam cilvēkam. Ēdam nesteidzoties un izbaudām daļiņu Itālijas! Buon appetito!

DEVĪTAIS SOLIS: Dalieties savā pieredzē ar Lazanjas Republiku - atsūtiet Lazanjas Republikas Facebook lapā savas bildes ar komentāriem par to, kā izdevās izgaršot Itāliju! Varat uzdot jautājumus, un pavāri Saverio un Sigita palīdzēs uzlabot jūsu gatavošanas prasmes itāļu virtuvē.

Lazanjas Republika

Izbraukuma tirdzniecība

PIEŅEMAM PASŪTĪJUMUS VISA VEIDA PASĀKUMIEM! KĀZAS, DZIMŠANAS DIENAS, ballītes, korporatīvie pasākumi, romantiskas vakariņas. DEMOKRĀTISKAS CENAS!

Saverio & Sigita Bianki

tālr.: 29842181, 27141490

e-pasts: lazanjasrepublika@gmail.com

Lazanjas Republika