Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Kabaču un sēņu pīrāgs

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Nozīme ir saturam, nevis formai! Pīrāgu var cept kā plātsmaizi, kā lielākas vai mazākas formas groziņu, taču kabača un sēņu savienība pīrāga pildījumā pārvērtīs to īstā kulināriskā šedevrā!

SASTĀVDAĻAS:

• smilšu vai

kārtainā mīkla

pildījumam:

• 500 g kabaču vai cukini

• gailenes, baravikas vai šampinjoni

• 100 g sviesta

• 250 ml svaiga krējuma

• 3 olu dzeltenumi

• pāris ķiploku daiviņas

• 100 g rīvēta siera

• sāls, pipari, Kajēnas pipari

• rīvēts muskatrieksts

• 1 tējkarote kaltētu raudeņu (oregano)

PAGATAVOŠANA: pīrāga cepšanai izraudzīto veidni izklāj ar cepamo papīru, ietauko. Ieklāj un plānā kārtā izlīdzina mīklu, izveido aptuveni 4 cm augstas maliņas. Mīklas pamatni vienmērīgi sadursta ar dakšiņu. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 10 minūšu. Izņem un atdzesē.

Gatavo pildījumu: kabaci vai cukini sagriež plānās šķēlītēs, arī sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Izkausētā sviestā atsevišķi apcep kabačus un sēnes. Sēnes un kabačus sajauc, pievieno sāli, abu veidu piparus, raudeni, sasmalcinātus piparus. Saldo krējumu sakuļ ar olu dzeltenumiem, pievieno rīvētu muskatriekstu, sāli, piparus. Kabaču un sēņu pildījumu liek uz viegli apceptās pamatnes, izlīdzina un pārlej ar olu un krējuma maisījumu. 220 grādu temperatūrā cep aptuveni 30–40 minūšu. Īsi pirms gatavības pīrāgu pārkaisa ar rīvētu sieru un turpina cept, līdz siers izkusis un pīrāgs kļuvis zeltains.