Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Žāvētu augļu un riekstu mafini ar banāniem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja gardam našķim

SASTĀVDAĻAS:

380 g miltu

1 tējk. cepamā pulvera

½ tējk. sāls

3 banāni

200 g baltā cukura

100 g Smiltenes piens saldā krējuma

1 sakulta ola

80 g kausēta sviesta

žāvētas aprikozes, plūmes

drupināti valrieksti

drumstalām:

80 g brūnā cukura

2 ēd. k. miltu

1 ēd. k. mīksta sviesta

kanēlis

PAGATAVOŠANA: bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu labi sajauc. Citā bļodā sakuļ olu, pievieno izkausētu sviestu un ar dakšiņu samīcītus banānus. Olas un banānu masu iejauc miltu masā un maisot pievieno saldo krējumu, lai veidojas viendabīga, samērā vijīga mīkla. Pie-vieno gabaliņos sasmalcinātus, iepriekš uzbriedinātus žāvētus augļus, šajā reizē –

aprikozes, žāvētas plūmes, dzērvenes. Pievieno drupinātus valriekstus. Mīklu vēlreiz labi samaisa.

Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas: brūno cukuru sajauc ar miltiem, pēc garšas pievieno nedaudz kanēļa, ierīvē cietu sviestu. Visas sastāvdaļas ar pirkstiem saplucina, līdz veidojas birstošas drumstalas. Mafinu pannā liek papīra formiņas, kurās ar karoti liek mīklu (aptuveni 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini augs). Katram mafinam uzber šķipsniņu drumstalu un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, kur 190 grādu temperatūrā cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini kļūst zeltaini brūni un pufīgi.