Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Siera kūka Svaigums

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

200 g cepumu

2 ēd. k. mīksta sviesta

400 g Filadelfijas siera

400 g Smiltenes piens saldā krējuma

200 g skābā krējuma

200 g cukura

1 citrons

30 g želatīna, vaniļas cukurs

PAGATAVOŠANA: Selgas vai jebkurus citus ne pārāk saldus cepumus smalki sablendē, pievieno mīkstu sviestu un visu labi samaisa.

Tortes formās ieklāj cepamo papīru, to viegli ietauko, ieber, vienmērīgi izlīdzina un stingri saplacina cepumu masu. Masu sadursta ar dakšiņu un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 10 minūtes. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tad karsta ūdens peldē izkausē. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Skābo krējumu samaisa ar Filadelfijas sieru.

Siera masai pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu no viena citrona, kā arī ar cukuru saputoto saldo krējumu.

Visus masas komponentus kārtīgi samaisa, pievieno izkausēto želatīnu.

Apceptajai un atdzesētajai cepumu pamatnei, kas joprojām atrodas tortes formā, pārlej un vienmērīgi izlīdzina siera masu. Kūku uz vairākām stundām liek ledusskapī.

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi, svaigām piparmētru lapiņām.