Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Kārtainās mīklas kūka ar zemenēm, āboliem un svaigo sieru

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Ideja gardam našķim

SASTĀVDAĻAS:

Latvijas Maiznieka kārtainā mīkla

250 g svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes), kanēlis

2 olas, 100 g skābā krējuma

80 g cukura

PAGATAVOŠANA: ņem apaļo cepampannu (15 cm). Ieklāj cepampapīru un izrullētu mīklu un ar dakšiņu sadur caurumiņus. Mīklai virsū lej 250 g sagatavotā svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes) un kanēļa maisījumu. Visu apmēram 15 minūtes nedaudz pacep 170 grādos. Tad visu pārlej ar 2 olu, 100 g skābā krējuma un 80 g cukura sakultu masu un cep vēl 20–30 minūtes, līdz kūka ir gatava.