Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Spinātu krēmzupa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Neikdienišķa maltīte.

SASTĀVDAĻAS:

450 g svaigu spinātu

5 vidēji lieli kartupeļi

2 ķiploka daiviņas

1 neliels sīpols

1 selerijas kāts

500 ml vistas buljona

200 ml saldā krējuma

eļļa cepšanai, sāls

PAGATAVOŠANA: sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs. Selerijas kātu nomazgā, sagriež gabaliņos. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno kartupeļus, seleriju gabaliņus, cep vēl 5 minūtes. Pievieno buljonu. Uz lēnas uguns turpina vārīt, līdz kartupeļi mīksti. Spinātus noskalo un nosusina, nogriež kātus, sakapā un pievieno zupai. Pielej saldo krējumu. Uzvāra un noņem no plīts, sablendē, vēlreiz uzkarsē, pievieno sāli.