Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Spinātu tarte

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja maltītei!

SASTĀVDAĻAS:

70 g sviesta vai margarīna

140 g rupjo kviešu miltu

70 g biezpiena

šķipsniņa sāls

pildījumam: 200 g biezpiena

500 g spinātu

100 g pikanta siera

3–4 ķirštomātiņi

muskatrieksts

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: no sviesta, miltiem un biezpiena, pievienojot sāli, samīca mīklu, uz pusstundu to noliek ledusskapī.

Mīklu plānā kārtā ieklāj ietaukotā veidnē. Mīklas malas veidnei piespiež ar folijas strēmelēm, tās ap malām aplokot. Mīklu veidnes dibenā sadursta ar dakšiņu, veidni liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 10 minūtes.

Tad veidnē uz pusceptās mīklas liek biezpienu, kam pievienots nedaudz sāls. Virsū klāj iepriekš savā sulā pāris minūtes pasautētas spinātu lapas (lieko šķidrumu nolej, pievieno sāli, piparus, rīvētu muskatriekstu). Spinātos iespiež ķirštomātiņu pusītes, pārber ar skaidiņās sarīvētu sieru.

Veidni liek atpakaļ cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā cep vēl aptuveni 20 minūtes (vai nedaudz ilgāk).