Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

GARDI: Veselīgā un svaigā avokado – laima kūka

© Inese Liepiņa

Iespējams, gardākā, veselīgākā un diētiskākā kūka, kuru var pagatavot bez cepšanas. Patiešām – šī kūka neatstās vienaldzīgus arī visizlutinātākos kārumniekus, turklāt tā ir pavisam viegli pagatavojama un derēs arī tiem, kuri dzīvnieku valsts pārtiku nelieto.

Sastāvdaļas:

Pildījumam:

3 gatavi vidēja lieluma avokado

2 laimu sula un miza

½ glāzes kļavu sīrupa

2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (vai vaniļas cukura)

Garoziņai:

2 glāzes mandeļu

¼ glāze saulespuķu eļļa

¼ glāze kļavu sīrupa

Pagatavošana:

Pildījums:

Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņus, atbrīvo no mizas un ievieto blenderī. Pievieno klāt uz smalkas rīves sarīvētu laima miziņu un sulu, kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Visu rūpīgi blenderē, kamēr izveidojas viendabīgā masa.

Garoziņa:

Izmazgātā blenderī ieber mandeles un blenderē, kamēr tās kļuvušas smalkas, taču ne tik smalkas kā smilts, lai tomēr ir nedaudz „graudiņi”. Kad gatavas, ieber bļodā, pievieno klāt saulespuķu eļļu, kļavu sīrupu un kārtīgi samaisa.

Garozas maisījumu ieklāj cepamajā pannā, kārtīgi ar rokām piespiežot pamatnei un malām. Pa virsu uzlej sagatavoto avokado laima pildījumu un ar lāpstiņu vai karoti smuki izlīdzina.

Beigās kūku uz aptuveni 40 minūtēm ievieto ledusskapī atdzesēties.