Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Olas ar lillā, oranžu, zaļu un gaši brūnu pildījumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

lillā pildījumam: gabaliņš vārītas bietes, rīvēts siers, saberzts ķiploks,

nedaudz citrona sulas, sāls, pipari

oranžam pildījumam: vārīts burkāns,

sinepes, sāls, pipari

zaļam pildījumam: blanšēti spināti,

svaigais siers, sāls, pipari

gaiši brūnam pildījumam: zemesriekstu sviests, sinepes,

bieza majonēze vai krējums, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

cieti vārītas, nolobītas olas gareniski pārgriež uz pusēm. Izņem dzeltenumus un saberž kopā ar pārējām pildījuma sastāvdaļām.

Krāsainos pildījumus pilda olu pusītes, rotā ar zaļumiem, svaigiem dīgstiem.

PADOMS

• Dažādo krāsu pildījumu proporcijas saberztam olas dzeltenumam ņem pēc patikas un garšas izjūtām.