Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Nēģi vieglā sojas marinādē

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

500 g dzīvu nēģu

300 ml sojas, 300 ml ūdens

80 g cukura, 20 g ingvera

2 vārīti kartupeļi

18 g Rasas svaigsiera

80 g marinētu mārrutku

100 g mizotas, kubiņos sagrieztas selerijas saknes

200 ml etiķa, 100 ml ūdens

250 g ķiploku

300 ml piena

20 g svaigu spinātu

4 olas

sāls, pipari, lauru lapas

dekoram – dīgsti, maizes grauzdiņi, zaļumi

PAGATAVOŠANA: lai atbrīvotos no gļotām, nēģus pārkaisa ar sāli, tad uz lēnas uguns liek vārīties sojas marinādē. Vāra, līdz nēģi mīksti (aptuveni 30 minūtes), bet nejūk ārā. Seleriju noblanšē karstā etiķūdenī un atstāj, kamēr atdziest. Svaigsieru sajauc ar mārrutkiem. Olu 60 minūšu vāra 64 grādu temperatūrā, atdala dzeltenumu no baltuma un sagatavo pasniegšanai. Ķiplokus nomizo un pienā vāra, līdz mīksti, tad sablenderē kopā ar spinātiem, kamēr veidojas krējuma konsistencei līdzīga masa, ko izberž caur sietu. Kārto uz šķīvja, dekorē ar garšaugiem un rudzu maizes kraukšķi.