Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Jūras velšu asorti

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS (4 porcijām):

4 tīģergarneles

300 g tunča

4 jūras ķemmītes

4 artišoki

12 sparģeļu

4 ēd. k. Grana padanno siera

125 g rukolas

sezama eļļa un sezama sēklas

PAGATAVOŠANA: notīra tīģergarneles, tās iemarinē ar sāli, pipariem un citrona sulu. Iztīra arī jūras ķemmītes. Tunci iemarinē, apberot to ar garšvielām un pārlejot ar sezama eļļu (garšas uzlabošanai var ņemt arī citronzāli un ingveru). Notīra artišokus (šoreiz izmantosim tikai tā serdes). Artišokus novāra garšvielās, tad grilē. Nomizo sparģeļus, tad tos 4 minūtes vāra (pirms pasniegšanas apcepot sezama eļļā, artišoki iegūst savdabīgu garšas niansi). Uzkarsētā pannā ber sieru, nedaudz to apbrūnina. No masas veido groziņa formu, kurā liks rukolu un jūras ķemmīti. Tīģergarneles grilē apmēram 5 minūtes, kamēr tās kļūst sarkanas un stingras. Tunci apcep uz pannas, jūras ķemmītes grilē divas minūtes no katras puses.

Jūras velšu asorti kārto uz šķīvja, papildina ar artišoku mērci, sezama eļļu un sēkliņām.