Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Soļanka Maskavas gaumē

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Zupa nesteidzīgam baudījumam

SASTĀVDAĻAS:

1 kg cūkgaļas mīkstuma

1 kg liellopa gaļas mīkstuma

500 g nieru

5 – 6 sīpoli

5 paprikas

400 g žāvētas desas

6 marinēti gurķi, gurķu marināde

5 tomāti, tomātu pasta

0,5 kg skābētu kāpostu

4 ķiploka daiviņas

4 buljona kubiņi

2 asie peperoni, 3 lauru lapas

olīvas, citrons, skābs krējums

PAGATAVOŠANA: nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu un desu vismaz 10 litru tilpuma katlā apcep, pievieno strēmelēs sasmalcinātu papriku, tomātus, sakapātus sīpolus un gurķus, pievieno nedaudz gurķu marinādes šķidruma un sautē aptuveni stundu. Ja virums šķiet par biezu, pielej nedaudz ūdens un uzvāra, pievieno vidēji lielu bundžu tomātu pastas, lauru lapas un rupji sakapātu ķiploku. Vāra, kamēr ūdens kārtīgi novārījies, atkal pielej apmēram 9 l ūdens, pievieno peperoni un sakapātus skābos kāpostus.

Ja šķiet, ka vajag, aptuveni pēc 20 minūtēm pieliek buljona kubiņus un vāra vēl vismaz pusotru, divas stundas. Pasniedz ar skābu krējumu, olīvām un plānās šķēlītēs sagrieztu citronu.