Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Aicina fotokluba „Rīga” 50 gadu jubilejas izstāde „Iekāpt varavīksnē saulei pretī”

No 28. februāra līdz pat 20. martam ikviens tiek aicināts VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2 uz fotokluba „Rīga” 50 gadu jubilejas izstādi „Iekāpt varavīksnē saulei pretī”. Izstāde tiek rīkota fotofestivāla „50 gaismas gadi” ietvaros.

Izstādē piedalās plašs autoru kolektīvs, gan tie, kuri savu radošo darbību ir saistījuši ar fotoklubu „Rīga” no pat tā dibināšanas dienas, gan tādi, kuri tikko kā ieguvuši kluba jaunā dalībnieka statusu. Izstādē apskatāmas jaunas, daudzveidīgas tematikas krāsainas un melnbaltas fotogrāfijas. Visplašāk pārstāvēti mākslinieku darbi, kuros dokumentētas dabas ainavas, kā arī cilvēka portreti. Līdztekus fotokluba „Rīga” jubilejas izstādei VEF Kultūras pilī skatāma kluba ilggadīga dalībnieka Nikolaja Zīrapa jubilejas personālizstāde.

Fotoklubs “Rīga” dibināts 1962. gadā un tajā darbojušies tādi pazīstami foto mākslinieki kā Jānis Gleizds, Egons Spuris, Gunārs Binde, Gunārs Janaitis, Zigurds Bilzonis, Ilga Sūna un citi. Laika gaitā, gūstot izcilus panākumus, fotoklubs kļuva pazīstams Latvijā un visā pasaulē. Šo gadu laikā fotogrāfu darbi eksponēti visos pasaules kontinentos, tajā skaitā arī Antarktīdā.

Izstādes svinīgā atklāšana notiks 28. februārī plkst. 18.00 VEF Kultūras pils Skulptūrzālē. Tā aplūkojama katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieeja izstādē bez maksas.