Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Pēc desmit gadiem atgriežas "Tribes Of The City"

© F64

Ilgāku laiku klusējuši nupat ar otro singlu par sevi atgādinājusi pašmāju spilgtā drīmpopa apvienība “Tribes Of The City” – dziesma “Parasitic” ir otrais vēstnesis no topošā albuma.

Ar “Tribes Of The City” vārdu izdoti trīs albumi: “Running To The Sun” (2004), “For The Sleepy People” (2006) un dubultnieks “Recipe Of The Golden Dream” (2008).

Iespējams, ka daudzi jau ir piemirsuši par “shoegaze & dreampop” grupu “Tribes Of The City”, tāpēc jāatgādina, ka tās pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad tā vēl muzicēja ar nosaukumu “The Movies”.

Ar “Tribes Of The City” vārdu izdoti trīs albumi: “Running To The Sun” (2004), “For The Sleepy People” (2006) un dubultnieks “Recipe Of The Golden Dream” (2008). Savas aktīvās darbības laikā grupa guva neskaitāmas balvas, bet 2007. gadā tika nominēta pat MTV Eiropas mūzikas balvai nominācijā “Labākais Baltijas izpildītājs”. Lai gan grupa nekad nav oficiāli paziņojusi par savu izjukšanu, bet tikai par radošās pauzes ņemšanu, šī pauze bija jau krietni ievilkusies.

Pērn novembrī “TOTC” atgriezās ar singlu “Rust And Gold” un pieteicās šāda pat nosaukuma albuma izdošanai. Nu kārta otrajam singlam, tiesa, pati jaunā diska izdošanas ideja mazliet nobremzējusies - iepriekš grupa ziņoja par šī darba klajā nākšanu šī gada nogalē, tomēr tas pārcelts uz 2019. gada sākumu. “Pirms pāris gadiem, strādājot pie maģistra darba Latvijas Mākslas akadēmijā, negaidīti iedziļinājos parazītisma tēmas izpētē. Mani fascinēja tā izpausmes ne vien dabā, bet dažādās eksistences šķautnēs, ārpus labā un ļaunā. Šo interesi nēsāju sev līdzi ikdienā, atpazīstot parazītisma metaforas gan mākslā, gan cilvēku savstarpējās attiecībās. Šķita svarīgi ietērpt atziņas un pieredzes vārdos, rezultātā šo pārdomu pavedieni savijās dziesmā,” par jauno dziesmu “Parasitic” stāsta grupas vokāliste Ksenija Sundejeva.

Pašlaik mūziķi aktīvi strādājot pie dzīvā skanējuma un nododas tehniskiem eksperimentiem. Pēc grupas ģitārista Sergeja Jaramišjana vārdiem, ieraksta procesā viens no galvenajiem mērķiem bija panākt pastāvīgi hipnotizējošu un blīvu ģitāru spiedienu, kurš atslābst vien pie pēdējā akorda. Albuma ieraksts top Rīgas “ZStudio”, kā arī Berlīnē, Riča Millina studijā.