Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Laime Pilnīga" "Synergy And Waterlilies"

© F64

Par vieniem no Latvijas hokeja izlases teicamās spēles aculieciniekiem nupat notikušajā pasaules čempionātā Dānijas pilsētā Herningā kļuva arī pašmāju rokgrupa “Laime Pilnīga”, kura tur sniedza vairākus koncertus – varbūt viņus kā talismanus ņemt līdzi arī uz nākamo čempionātu?

Pašlaik šī brigāde metusies aktīvā koncertēšanā, jo ir jaunums, ko atrādīt - grupas trešais studijas albums.

Pašlaik šī brigāde metusies aktīvā koncertēšanā, jo ir jaunums, ko atrādīt - grupas trešais studijas albums.

Iepriekš jau klajā nākuši “Dual” (2011) un “LP” (2015), bet “Synergy And Waterlilies” piedāvā sešus jaunus gabalus, kas ierakstīti “Wolk Recording Studios”. Nav daudz, bet šāds EP formāts pie mums pēdējā laikā kļūst aizvien populārāks. Jāatgādina, ka šajā 70. gadu īsteno roku popularizējošajā grupā spēlē Ervīns Ramiņš (vokāls, ģitāra), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), Jānis Olekšs (basģitāra) un Elvijs Mamedovs (bungas). “„Laime Pilnīga” ir dibināta 2006. gadā un ir pazīstama ar enerģiskiem, emocionāli uzlādētiem un spilgtiem koncertiem. Grupas skanējumu raksturo virtuoza ģitāras spēle, unikāls vokāls un spēcīga ritma grupa, kas kopā veido brāzmainas rokmūzikas un niansētu sajūtu virpuli. „Laime Pilnīga” izbraukājusi lielāko daļu Eiropas, priecējot rokmūzikas cienītājus,” par sevi vēsta mūziķi, un tam nevar nepiekrist - “dzīvajā” viņi ir patiešām ļoti, ļoti jaudīgi.

PAR. Iesākuma spēriens ar “Summer’s Ending” ir vērienīgs, arī albuma turpinājums ar interesantu ģitārrifu melodijā bagātinātajā “Frustration” ir ne mazāk jaudīgs. Patiesībā arī pārējie gabali ir labi, sākot no nedaudz psihedēliskā “Darkest Hour” līdz iepriekš jau dzirdētajam un videoklipā redzētajam “Hold On”, smagnēji atmiņā paliekošajam “Perfect Person” (te teicami izpaužas Mārcis) un pat grupas repertuārā kaut kad jau it kā manītajam “Why”. Individuāli šis četrinieks arī ir lieli meistari, ko vēl te piebilst. “Laime Pilnīga” joprojām ietur savu 70. gadu rokmūzikas līniju un dara to labi.

PRET. Jau gadiem no “Laimes Pilnīgas” tiek gaidīti lieli darbi, bet… Nesanāk. Arī “Synergy And Waterlilies” ir viņu līmenī, latiņa zemāk nav nolaista, bet augstāk tā arī nav pacelta. Iespējams, vienkārši jābeidz gaidīt un jāpieņem, ka šis arī ir grupas līmenis.