Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Šo svētdien Rīgā čigānu pankroka grupa "Gogol Bordello"

© Publicitātes foto

Ekstravagants skatuves tēls, huligāniska uzvedība un enerģētiski piesātināta mūzika, kas pārkāpj jebkādu žanru robežas – ar šādu vai līdzīgu piedāvājumu šo svētdien, 20. maijā, koncertzālē “Palladium Rīga” uzstāsies amerikāņu čigānu pankroka apvienība “Gogol Bordello”.

Ik gadu atraktīvie “Gogol Bordello” nospēlē ap diviem simtiem koncertu, no kuriem liela daļa ir pilnībā izpārdoti, gluži tāpat kā grupas iepriekšējā uzstāšanās Rīgā.

Ik gadu atraktīvie “Gogol Bordello” nospēlē ap diviem simtiem koncertu, no kuriem liela daļa ir pilnībā izpārdoti, gluži tāpat kā grupas iepriekšējā uzstāšanās Rīgā.

Šoreiz “Gogol Bordello” koncertzālē “Palladium” atgriežas ar pilnu jaunā albuma “Seekers And Finders” dziesmu listi. Koncertu iesildīs projekts “Mexican Institute Of Sound”, kas prognozējami izpildīs unikāli radītas melodijas ar tradicionālās Meksikas folkmūzikas skanējumu.

Ietekmīgi pasaules mediji “Gogol Bordello” veltījuši visdažādākos vārdus, no absolūtas sajūsmas līdz pilnīgai neizpratnei. Briti “The Independent” šo jestro kompāniju salīdzina ar “Balkānu - Amerikas The Pogues”, velkot paralēles ar brīvdomātāja īra Šeina Makgovana grupu, kas savā ziņā tiešām iedvesmojusi arī “Gogol Bordello” tapšanu. “The Pichfork” sajūsminās par grupas līderi Eugene Hütz - Jevgeņijs Nikolajevs, kas kārtējo reizi iezīmē pankiem tik raksturīgo “mēs pret viņiem” pozīciju, “Wall Street Journal” atzīmē grupas mūziķu talantu un spēju apvienot Austrumeiropas noskaņas ar klasisko pankroku, kas noved pie pašas mežonīgākās uzstāšanās, kādu vien var iedomāties. Savas darbības laikā “Gogol Bordello” ir izdevuši desmit pilnos albumus, paguvuši pagozēties vairākās augsti novērtētās filmās, kā arī nospēlēt jau tūkstošiem koncertu, vienlaikus nepazaudējot tikai sev vien raksturīgo skanējumu un attieksmi.