Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Bukmeikeri nosauc iespējamo Eirovīzijas uzvarētāju

© EPA/Scanpix

Vakardien tika aizvadīts otrais pusfināls, kura slieksnim pāri netika Laura Rizzotto, kas nozīmē, ka Latvija šogad ir vienīgā no Baltijas valstīm, kura necīnīsies rītdienas lielajā finālā. "Betsafe" bukmeikeri uzskata, ka pastāv 50% iespējas uzvarēt Kipras pārstāve Eleni Foureira ar dziesmu "Fuego".

Starp bukmeikeru favorītēm ir Kirpas pārstāve Eleni Foureira ar dziesmu “Fuego”.

Otrajā pusfinālā tika noskaidrotas atlikušās desmit valstis, kurām ir dota iespēja cīnīties rītdienas lielajā finālā. Starp 20 labākajām pusfinālu dziesmām ir ne tikai jau iepriekš skaļi izskanējuši bukmeikeru favorīti, bet arī mūsu kaimiņi, Lietuvas un Igaunijas pārstāves.

Rītdien, kopā ar mūsu kaimiņiem, par uzvaru cīnīsies Albānija, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Dānija, Francija, Izraēla, Īrija, Itālija, Kipra, Lielbritānija, Moldova, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Serbija, Slovēnija, Somija, Spānija, Ukraina, Ungārija, Vācija, un Zviedrija.

Starp bukmeikeru favorītēm ir Kirpas pārstāve Eleni Foureira ar dziesmu “Fuego”. “Betsafe” bukmeikeri viņai paredz 50% iespējamību uzvarēt. Starp šī gada favorītēm ir arī tādas valstis kā Izraēla - 22% iespējamība uzvarēt un Francija, kurai bukmeikeri dod 11% iespējamību uzvarēt. Mūsu dienvidu kaimiņvalstij - Lietuvai, bukmeikeri piešķīruši koeficientu 11, savukārt ziemeļu kaimiņiem - Igaunijai, 25, paredzot iekļūšanu TOP5 un TOP10 valstu sarakstā.

Salīdzinot kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas iespējas finālā, kopš pēdējā pusfināla, svaru kausi ir nosliekušies par labu Lietuvai, savukārt Igaunijas iespējas uzvarēt konkursā ir nedaudz sarukušas. Iespēja, ka Lietuva varētu ierindoties TOP3 valstu sarakstā, ir izpelnījusies koeficientu 3.55, savukārt iespēja, ka Lietuva varētu būt starp TOP5 valstīm - 2.5. Igaunijas iespējas iekļūt TOP5 valstu sarakstā “Betsafe” bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 5.