Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kuras ir skaļākās amatpersonu publiskās neveiksmes?

© F64

Mums ir daudz talantīgu, viedu un spēcīgu cilvēku, kas profesionāli nes Latvijas vārdu pasaulē. Diemžēl medus mucā darvas karoti reizēm ielej politiskās amatpersonas, kas savas neprofesionalitātes dēļ publiskajā telpā var radīt ne vienu vien misēkli, par kuru tauta sarkst un spriež sociālajos tīklos.

Biklais Vējonis starp dzelzs lēdijām un bravūrīgo vīrišķi

Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu daudziem latviešiem izraisīja smīkņāšanu un vēlmi no kauna ielīst zemē. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite spēja parādīt stingru stāju, lieliskas angļu valodas zināšanas un tikšanās laikā sniedza spēcīgu un argumentētu viedokli, bet mūsu prezidentam Raimondam Vējonim negāja tik spoži. Protams, visvairāk mūsu prezidentu pēla tieši tautieši. Amerikas prezidents Donalds Tramps izturējās visnotaļ draudzīgi pret Raimondu Vējoni. Diemžēl arī ārzemju medijos, vērtējot Baltijas valstu publisko tēlu tikšanās laikā, par vājāko posmu tika atzīta Latvija. Kā zināms, pirmo iespaidu mainīt ir grūti. Pasauli nevar pārliecināt prezidents, kas lasa no lapiņas un uzvedas kā bikls pusaugu zēns.

Vislielāko mulsuma brīdi preses konferences laikā izraisīja negaidītais Donalda Trampa piedāvājums Raimondam Vējonim, kas skanēja šādi «You can pick a reporter - a Baltic reporter, ideally. Real news, not fake news». Tas nozīmē: «Jūs varat izvēlēties žurnālistu! Ideāli, ja tas ir žurnālists no Baltijas. Īstas ziņas, nevis viltus ziņas.» Taču uz šādu Trampa pēkšņo piedāvājumu Vējonis reaģēja, bikli smaidot un klusējot, īsti nesaprotot, kas notiek, bet Donalds Tramps izteiksmīgi turpināja aicināt Latvijas prezidentu izvēlēties kādu no žurnālistiem. Šāds pavērsiens nebija ierakstīts preses konferences scenārijā, tas bija negaidīts Trampa solis, tādēļ Raimonds Vējonis pilnībā tika izsists no sliedēm. Prezidenta nereaģēšanas dēļ uz ikdienišķu angļu sarunvalodas frāzi viņš šobrīd ir kļuvis par apsmieklu savu tautiešu vidū. Kamēr žurnālisti ar paceltām rokām steidza izmantot radušos izdevību uzdot jautājumu Latvijas prezidentam, tikmēr Vējonis tikai turpināja smaidīt un klusēt.

Solvitas Āboltiņas ūjināšana

2015. gada vasarā pie Saeimas notika pensionāru pikets, kam garām gāja Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa. Viņai vien zināmu iemeslu dēļ politiķe pēkšņi sāka skaļi ūjināt. Par laimi, šis politiskais kauna traips nebojāja Latvijas tēlu pasaulē, bet tepat Latvijā radīja veselu virkni videoklipu, kas izsmēja Solvitas Āboltiņas neatbilstošo uzvedību. Notikušais misēklis ne visiem radīja smieklus. Šāda deputātes uzvedība izraisīja pensionāru dusmas un sašutumu par to, ka Āboltiņa atļaujas izsmiet vienu no sociāli neaizsargātākajiem un finansiāli trūcīgākajiem slāņiem.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv