Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Andris Kivičs ar sievu un bērniem apceļo Latviju

© Privāts arhīvs

«Rīga TV24» raidījuma «Rampas ugunis» vadītājs un mūziķis Andris Kivičs (40) ar sievu Madaru Kiviču un meitām Kimu (4) un Keitiju (5) brīvdienās apceļo Latviju, lai izrautos no ikdienas steidzīgā ritma.

Bērni laimīgi, kad vecāki kustībā

«Ja ir brīva nedēļas nogale un man nav koncertu, tad kaut kur braucam. Meitenēm šobrīd ir tāds vecums, ka viņas nespēj mierīgi nosēdēt mājās, tādēļ esam sapratuši, ka mums vienmēr ir jābūt kustībā. Meitenēm ir tikai viena gada starpība, tādēļ viņas visu laiku atrodas gluži kā kara stāvoklī. Starp Kimu un Keitiju šobrīd ir nemitīgs konflikts un sāncensība. Strīdi abu māsu starpā var sākties pat par zīmuli, siera gabaliņu, sēdvietu vai to, kura pirmā uzvilks zābakus. Viena gada starpība ir trakākais, kas var būt. Vecākiem tas ir normāls pārbaudījums.

Privāts arhīvs

Ja ir dvīņi, tad viņi ir vienādi, emocionāli un fiziski. Bet, kad ir gada starpība, tad viens, būdams drusciņ stiprāks un gudrāks, mēģina uzkundzēties. Otrs negrib atpalikt. No otras puses, ir interesanti no malas vērot, kā mazais cilvēciņš šajā pasaulē mēģina būt galvenais. Vienīgais brīdis, kad meitu starpā ir miers, ja kaut kur braucam. Meitenes spēj atbrīvoties, kad atrodas kustībā un notiek vides maiņa. Latvija ir skaista, tādēļ mums ir arī forši galamērķi. Piemēram, Sigulda. Nesen devāmies uz Valmieras bibliotēku. Bijām arī Kazu gravā, kas atrodas Cēsu rajonā, kur ir sasaluši ūdenskritumi. Apskatījām arī Mērsraga ledus krāvumus, kur gan vecākā meita nebija līdzi, jo tobrīd bija apslimusi. Kad braucam pa Latviju, mēģinām iekļauties 150 kilometru distancē, jo 300 jau būs par daudz," stāsta A. Kivičs.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv