Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

"4Finance" 8. martā ar brāļiem Dukuriem piegādāja ziedojumu Slokas patversmei

© Publicitātes foto

Šogad no 14. līdz 27. februārim sociālā tīkla Facebook vidē norisinājās SMScredit.lv un "4finance Labie darbi" labdarības akcija, kuras laikā sekotājiem bija iespēja, daloties ar akcijas ierakstu, nodrošināt vienu maltīti Slokas dzīvnieku patversmes iemītniekiem.

Sabiedrības ieinteresētība un atsaucība bija tik liela, ka divu nedēļu laikā ar akcijas ziņu dalījās 4 000 reižu, kas rezultējās tikpat lielā maltīšu skaitā, ko 8. martā SMScredit.lv kolektīvs kopā ar skeletonistiem brāļiem Dukuriem nogādāja Slokas dzīvnieku patversmē.

Palīdzēt dzīvnieku patversmēm ir gadiem ilgi īstenotā SMScredit.lv un "4finance Labie darbi" tradīcija, kas cēlusies no uzņēmuma darbinieku iniciatīvas. Dzīvnieku atbalsta pasākumi līdz šim tika īstenoti jau 5 reizes ikgadēji palīdzot Slokas un "Ulubele" dzīvnieku patversmēm. Labdarības akciju ietvaros uzņēmums ziedo patversmēm nepieciešamās mantas vai dzīvnieku barību, kā arī sniedz atbalstu teritorijas labiekārtošanai, remontdarbiem vai dzīvnieku mītņu celšanai. Gadu no gada sabiedrības atsaucība šāda veida labdarības pasākumiem nerimst - katru reizi uzņēmuma rīkotajās talkās piedalās vairāki simti brīvprātīgo un tiek saziedoti vairāki tūkstoši eiro patversmju vajadzībām. "4finance Labie darbi" pieredze rāda, ka cilvēki ir gatavi ne vien spiest "like" un "share", bet arī ziedot savus līdzekļus un mantas, kā arī ņemt grābekli un lāpstu rokās, un brīvprātīgi palīdzēt sakopt patversmes teritoriju un iztīrīt dzīvnieku voljerus. Savukārt 4finance rada arvien jaunus veidus, kas palīdz piesaistīt plašākas sabiedrības uzmanību patversmēs nonākušo dzīvnieku problēmām un vajadzībām.

Slokas patversme ir neliela bezsaimnieku, pazaudēto un atsavināto dzīvnieku mītne Jūrmalā, kas tiem sniedz pagaidu mājas un aprūpi. Nelielu daļu patversmei nepieciešamā finansējuma piešķir pašvaldība, bet tā pietiek tikai pirmajām 14 uzturēšanas dienām. Ja šajā laikā nepiesakās esošie saimnieki vai neatrodas jauni, dzīvniekam paredzēta iemidzinoša pote. Patversmes uzturētājs Oskars Mellers un tajā strādājošais personāls dara visu iespējamo, lai neviens dzīvnieks, ja vien tas nav bezcerīgi slims vai agresīvs, netiek iemidzināts ne pirms, ne pēc likumā noteiktajām 14 dienām. Trūkstošo finansējumu ķepaiņu uzturēšanai patversmes darbinieki rod no saviem līdzekļiem un ziedojumiem.

Publicitātes foto

"Esmu gandarīts, ka pēdējo gadu laikā sabiedrības interese ir patiesi pieaugusi un arvien vairāk cilvēku labprāt uz patversmi atved dažādas dzīvniekiem vitāli nepieciešamas mantas - segas, jakas, kartonu, kā arī pārtiku. Mantu un naudas ziedojumi būtiski atvieglo dzīvnieku patversmes darbu un pastāvēšanu. Viens no regulārajiem atbalstītājiem jau vairākus gadus ir "SMScredit.lv" darbinieku kolektīvs. Viņu organizētās labdarības akcijas pārtop dzīvnieku pārtikā un tiek nogādāta patversmē," stāsta Oskars Mellers.

"Slokas patversmi atbalstām jau vairākus gadus un aizvien redzam, ka mūsu palīdzīgā roka ir ļoti noderīga - daudzām celtnēm ir nepieciešams remonts, voljeros nepietiek vietas visiem patversmē uzturētajiem dzīvniekiem, vitāli nepietiek dzīvnieku labturībai nepieciešamā aprīkojuma. Šogad arī ikgadējo talku plānojam rīkot Slokas patversmē, jo ar mantām un barību vien ir par maz - jāpieliek arī fizisks darbs, lai kārtīgi labiekārtotu patversmes teritoriju," pauž 4finance mārketinga daļas vadītājs Harijs Poikāns.

Šogad kopā ar SMScredit.lv kolektīvu uz patversmi devās arī Latvijas čempioni skeletonā Martins un Tomass Dukuri. Sportistiem šī bija ne tikai iespēja sagādāt dzīvniekiem gardumus, bet arī dāvāt savas sirds siltumu un mīlestību četrkājainajiem draugiem, jo abi ir dzīvnieku mīļotāji.

“Palīdzēt nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem ir ļoti cēls mērķis, kas patiesībā neprasa milzīgu piepūli, finansiālos ieguldījumus un laiku. Ja cilvēkiem nav iespējams ziedot līdzekļus vai materiālus, tad dzīvnieki un patversmju darbinieki novērtēs arī to, ka aizbrauksiet viņus apraudzīt, izvedīsiet kādu suni pastaigā svaigā gaisā un parotaļāsieties ar viņu, lai kaut nedaudz ienestu gaismu dzīvnieku pelēcīgajā un vienmuļajā ikdienā. Arī mūsu ģimenē dzīvo uzticams draugs - suns, kuru mēs uztveram kā daļu no ģimenes un attiecīgi par viņu arī rūpējamies. Aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties gan labdarības akcijās, gan brīvprātīgā darbā, lai palīdzētu patversmē nonākušiem dzīvniekiem un izturēties atbildīgi pret tiem, kuri ir atkarīgi no mūsu rīcības,” aicina astoņkārtējais pasaules čempions un divkārtējs Olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvējs skeletonā Martins Dukurs.

“Ir svarīgi rūpēties un uzņemties atbildību par tiem, kurus esam pieradinājuši. Tā kā suņi un kaķi nespēj paši par sevi pilnvērtīgi parūpēties, tad nedrīkst viņus pamest novārtā. Viņiem ir nepieciešama pastiprināta uzmanība un sabiedrības palīdzība. Dzīvnieki cilvēkiem nes prieku, tādēļ aicinu sabiedrību nest prieku arī to dzīvnieku ikdienās, kuriem tā šobrīd pietrūkst,” aicina pieredzējušais un godalgotais latviešu skeletonists Tomass Dukurs.