Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā uzstāda rekordu šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu

© pixabay.com

Šampanieša festivāls Riga Wine & Champagne iepriekšējā nedēļas nogalē no 7. līdz 10.martam Rīgā pulcēja gardēžus un šampanieša cienītājus no Baltijas valstīm, Zviedrijas, ASV, Lielbritānijas un Francijas. Festivāls priecēja ar vairāk nekā 100 šampaniešu degustāciju jeb Audi Burbuļu parādi Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, iespēju izglītoties vadošo Latvijas, pasaules un Šampaņas ekspertu, vīndaru un vīnziņu kompānijā, kā arī pirmo Baltijas vīna forumu un vīna karšu konkursa apbalvošanas ceremoniju. Festivāla noslēgumā Raimonds Tomsons, Eiropas un Āfrikas vīnziņu čempions, Latvijas Nacionālā muzeja priekšā uzstādīja jaunu pasaules rekordu šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu.

Pasaules rekords sabrage jeb 71 ar zobenu atvērta pudele minūtē

10. martā pirmoreiz Latvijas vēsturē tika uzstādīts pasaules rekords sabrage jeb rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu vienas minūtes laikā. Audi Burbuļu parādes vakara sesijas noslēgumā Raimonds Tomsons (Vincents), Eiropas labākais vīnzinis, minūtes laikā ar zobenu atvēra rekordlielu skaitu jeb 71 pudeli šampanieša. Iepriekšējais Ginesa rekords šampanieša pudeļu atvēršanā ar zobenu piederēja Ašritam Furmanam, kurš vienas minūtes laikā ar zobenu 2015. gada 2. augustā atvēra 66 šampanieša pudeles.

Leģenda vēsta, ka šampanieti ar pompu atvērt, pudeles kakliņu nošķeļot ar zobenu, franču kavalēristi pirmoreiz iemācījušies Napoleona karu laikā Kliko kunga atraitnes (leģendārās Champagne Veuve Clicquot saimnieces) pagalmā. Audi Burbuļu parādes pagalmā jeb Latvijas Nacionālā mākslas muzeja priekšā vairāk nekā 200 gadus vēlāk pasaules rekordu sabrage uzstādījis Raimonds Tomsons, Eiropas labākais vīnzinis un restorāna Vincents vadītājs. Rekorda uzstādīšana un festivāls kopumā jau pievērsis uzmanību Rīgai kā reģiona vīna un gardēdības galvaspilsētai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā