Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Whitesnake "The Purple Tour"

© Publicitātes foto

Britu "hard & heavy metal" leģendas "Whitesnake" ar harizmātisko vokālistu Deividu Kaverdeilu priekšgalā pastāv jau četrus gadu desmitus, tomēr joprojām ir pie labas veselības.

Ieraugot mūzikas ierakstu veikalā no dizaina viedokļa neredzētu “Whitesnake” ripuli, sirds salēcās - ko, vai kaut kas jauns?! Jā un nē - “The Purple Tour” ir janvārī klajā nākušais koncertieraksts.

Starp citu, uz dažādu ripuļu ražošanu grupa ir diezgan knaša: tās kontā ir ducis studijas albumu, astoņi koncertnieki un astoņas labāko dziesmu izlases.

Pēdējais studijas darbs “The Purple Album” tika izdots 2015. gada aprīlī, bet pēc tam grupa devās ilgstošā tūrē - tam par godu arī jaunais izdevums. Kopumā “velna ducis” gabalu, sākot no jau minētajā diskā ar Nr.1 iekļautās “Deep Purple” dziesmas “Burn” (tā bija iekļauta “purpļu” 1974. gadā izdotajā albumā, taču autoru pulkā bija arī Kaverdeils, līdz ar to viņš var šo dziesmu izmantot) līdz pat slavenajiem hitiem “Is This Love”, “Fool For Your Loving”, “Here I Go” un “Still Of The Night”.

PAR. “The Purple Tour” piedāvā arī dubultdiska versiju, kas ir ieteicamākais variants, jo otrs disks ir DVD ar koncerta ierakstu plus “Burn” videoklipu, intervijām un vēl dažiem gabaliem bonusā. Protams, šis “Whitesnake” ieraksts būs interesants šīs grupas faniem, taču ne tikai. Šoreiz kaut kā īpaši ausīs iekrita ģitāristu tandēma Džoels Hekstra - Rebs Bīčs individuālā meistarība, arī Kaverdeils joprojām nav ierūsējis.

PRET. No pēdējā “Whitesnake” studijas albuma te ir iekļautas piecas dziesmas, un tieši vidusdaļā esošās, miegainās “You Fool No One” un “Soldier Of Fortune” teju atsit vēlmi klausīties šo garadarbu vispār. Fui, kā šoreiz iespēlēts “Still Of The Night”, garām gan no vokālā viedokļa, gan dziesmas uzbūves…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.