Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Camila Cabello "Camila"

© Publicitātes foto

Šā brīža aktuālākā popzvaigzne un hitparāžu gāzēja Karla Kamila Kaveljo Estrabao ir 21 gadu jauna (starp citu, alkohola iegādei oficiāli atļauto vecumu viņa sasniedza burtiski nupat, 3. martā) kubiešu izcelsmes amerikāņu dziedātāja un dziesmu autore.

Producenti viņu “izrakuši” no ārzemēs populārā, bet mums pagaidām neiesakņojušās šova “X Factor” dzīlēm - šī pasākuma otrajā sezonā, 2012. gadā trešo vietu tajā ieguva meiteņu grupa “Fifth Harmony”, kuras sastāvā ietilpa arī Kamila.

Šīs grupas sastāvā viņa izdeva divus albumus, bet 2016. gadā gluži loģiski nolēma uzsākt savu solokarjeru. Pērn Kamila izdeva savu pirmo singlu “Crying In The Club”, taču, pat neskatoties uz tik pagaidām pieticīgu pienesumu mūzikas lauciņā, jau izpelnījās iesildītājas lomu Bruno Marsa koncerttūrē. Šā gada janvārī tika izdots dziedātājas debijas albums, kas pilnīgi prognozējami aizņēma “Billboard” topa pirmo aili. Arī mūzikas kritiķi pret viņas darbu bijuši noskaņoti pozitīvi - lielākoties vērtējums bijis tuvu četriniekam vai pat visas četras balles.

PAR. Ja nu kādam neko neizsaka Kamilas Kaveljo vārds, atliek vien noklausīties singlu “Havana”, lai būtu skaidrs, par ko stāsts - šo dziesmu kaut netīšām kaut kur nedzirdēt ir grūti. Ļoti veiksmīgs pops, “r&b” un “latino” sakausējums ļauj šai Havanā dzimušajai dziedātājai aptvert plašu auditoriju. Protams, to stimulē arī tādas veiksmīgas dziesmas kā “Never Be The Same” un “Something’s Gotta Give”, gana labas ir arī balādiskā “Consequences” un pusakustiskā “Real Friends”, vēl daži gabali. Par šo mūziķi mēs nākotnē vēl daudz dzirdēsim.

PRET. Amerikānisks skanējums, komercializēts mūzikas produkts. Interesanti, kādā veidā producenti no simtiem tūkstošiem šādu un līdzīgu dziedātājmeiteņu izvēlas tieši šo vienu - velk sērkociņus, met monētu vai izvēlas kādu bumbiņu ar konkrētu skaitli kā “Superbingo”?! Nekas slikts nenotiks, ja šo disku nenoklausīsieties.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.