Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Raimonda Vazdika piedalās pārvērtību šovā

© F64 photo agency

Aktrisi, kustību konsultanti un dzejnieci Raimondu Vazdiku šā mēneša izskaņā gaida divi īpaši zīmīgi datumi. 23. februārī Ķīpsalā «Latvijas Grāmatu izstādes 2018» ietvaros Raimonda plašākai sabiedrībai prezentēs savu dzejas un stāstu krājumu – autobiogrāfiju «Neremdināmi», bet jau šovakar TV3 skatītāji satiksies ar aktrisi šova «Izklausies redzēts» ceturtajā sezonā.

Draugi sevi atpazīs

«Kā es savas dzejoļu un stāstu grāmatas priekšvārdā stāstu, tā ir fragmentāra dienasgrāmata, bet ne tikai. Grāmatā apkopotie stāsti un dzeja jau ir krājušies kādu ilgāku laiku. Pirmais dzejoļu krājums iznāca manā 40 gadu jubilejā. Tas bija, ak Dievs, jau 2002. gadā. Nu jau padsmit gadu ir pagājuši. Draugu un izdevniecības «Divpadsmit» vadītājas Judītes Putānes aicināta, es parakstījos uz šo aicinājumu un savācu visu, kas man atvilktnēs bija sakrājies. Grāmatā esmu diezgan atklāta, protams, arī emocionāla un mazliet ironiska. Domāju, ka cilvēki mani tādu arī pazīst.

F64 photo agency

Neesmu ļoti slēpusies. Daudziem maniem tuvajiem draugiem būs interesanti par sevi palasīt stāstus, ja nemaldos, pavisam 20, kas ir šķiršanās stāsti, un tajos ir arī atspoguļotas manas biogrāfijas konkrētas atmiņas. Ne viss ir viens pret vienu, jo šis tas ir piedomāts klāt. Daudzi man tuvi draugi, sev par pārsteigumu, šajos stāstos sevi atpazīs, protams, viņu vārdi un uzvārdi grāmatā netiek nosaukti. Par māsu Elitu (publiciste un rakstniece Veidemane; - red. piez.) stāsta nav, bet viņai varu teikt īpašu paldies par komatu salikšanu īstajās vietās.

Es viņai kā literatūras skolotājai palūdzu, lai uzmet aci, vai viss ir pareizi. Uz grāmatas vāka ir redzama mākslinieka Bruno Birmaņa grafika «Sieviete, kas ielaida istabā lietu». Šo grafiku pirms vairākiem gadiem man uzdāvināja mākslinieks. Tāpat arī grāmatas lappusēs būs fotogrāfijas no izrādēm, dzīves, manu tuvo draugu un manis pašas fotogrāfijas. Par grāmatas vizuālo noformējumu atbild māksliniece Dace Runča,» sarunā ar »Vakara Ziņām« par savu jaunāko grāmatu, kuru varēs iegādāties gan Latvijas grāmatu tirdzniecības vietās, kā arī izlasīt bibliotēkās, stāsta Raimonda Vazdika.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv