Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "ABLV Bank" līdzīpašnieks Oļegs Fiļs bauda ekskluzīvu dzīvesveidu

© Ingrīda Punka

Pēdējie notikumi medijos pastiprinātu uzmanību pievērsa tieši Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, tomēr skandalozajos procesos ir izskanējuši arī baņķiera Oļega Fiļa vārds.

Latvijā bagātākais cilvēks un bankas «ABLV Bank» līdzīpašnieks Oļegs Fiļs tiek apsūdzēts vairākās finanšu mahinācijās. ASV finanšu iestādes klajā nākušas ar skaļu paziņojumu, ka viena no Latvijas vadošajām bankām - «ABLV Bank» - organizējusi naudas atmazgāšanas shēmu Ziemeļkorejas ballistisko raķešu programmas atbalstīšanai, Latvijas amatpersonu kukuļošanā un nelikumīgā finanšu sadarbībā ar Krieviju.

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Iepriekš Oļega Fiļa privātā dzīve bija diezgan noslēpumaina, bet, būdams attiecībās ar bijušo žurnāla «Cosmopolitan » redaktori un dīdžejmeiteni, tagad vīna eksperti Santu Kristiānu Zāmueli, viņš biežāk sāka apmeklēt saviesīgus pasākumus un publiski stāstīt par savu privāto dzīvi. Pāra laulības 2016. gada rudenī notika pilnīgā slepenībā Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā pēc tam, kad abi kā pāris bija kopā vairāk nekā gadu.

Oļegs Fiļs ar sievu Santu Kristiānu Zāmueli ir ekskluzīva dzīvesveida cienītāji. Abi bieži dodas uz elitāriem pasākumiem un bauda VIP personu statusu. Fiļa sieva Santa Kristiāna Zāmuele tērpjas Holivudas dīvu cienīgās un tūkstošiem eiro vērtās vakarkleitās, iepērkas Parīzē un bauda visdārgākos šampaniešus. Blondā daiļava savos sociālajos tīklos var lepoties ar laiskošanos uz jahtas, saules pielietās eksotisko zemju pludmalēs, ar dzirkstoša vīna glāzi rokās, lidojot helikopterā. Tiesa gan, Santa vairākkārt intervijās norādījusi, ka arī bez Fiļa rocības viņa varējusi atļauties dārgu dzīvesveidu. Tikmēr pats Fiļs labprāt aizraujas ar futbolu, basketbolu un ūdenssportu.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv