Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Laura Rizoto: Darīšu visu, lai Latvija ar mani lepotos!

© Lauris Vīksne/publicitātes, Vladislavs Proškins/F64 photo agency

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa «Supernova 2018» trešajā pusfinālā ar skatītāju balsojuma pārliecinošu pārsvaru pār citiem dalībniekiem uzvarēja latviešu – brazīliešu dziedātāja Laura Rizoto (23). Šodien Laura kopā ar pārējiem finālistiem – Lieni Greifāni, Edgaru Kreili, Madaru, Ritvaru, Marku Rivu, Lauri Valteru un grupu «Sudden Lights» – cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīziju, kas šopavasar norisināsies Portugālē.

Labākās žūrijas atsauksmes un skatītāju mīlestība

Noslēdzošajā konkursa «Supernova» pusfinālā uz skatuves kāpa pēdējie septiņi konkursa dalībnieki - Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz un Laura Rizoto. Trešā pusfināla dziesmas un priekšnesumus, tāpat kā abos līdzšinējos pusfinālos, vērtēja pastāvīgā žūrija, kuras sastāvā ir vokālā pedagoģe un mūziķe Jolanta Gulbe-Paškeviča, komponists Jānis Lūsēns, «Pieci.lv» mūzikas redaktors un šā gada konkursa žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd. Ceturtā žūrijas pārstāve šoreiz bija dziedātāja Aija Andrejeva, kas Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju pārstāvēja 2010. gadā.

Lauris Vīksne/publicitātes, Vladislavs Proškins/F64 photo agency

Leģendām apvītā latviešu aviatora izgudrotāja, lidotāja un lidmašīnu konstruktora, žurnālista Herberta Cukura mazmazmeita, talantīgā latviešu izcelsmes dziedātāja Laura Rizoto, kura dzīvo un strādā Ņujorkā, bet tagad aktīvi apgūst latviešu valodu, un par kuru »Vakara Ziņas« jau rakstīja iepriekšējos žurnāla numuros, pusfinālā izpildīja dziesmu «Funny Girl». Lauras priekšnesums šovā izpelnījās vislabākās žūrijas atsauksmes. Jolanta Gulbe-Paškeviča izteicās, ka šis ir bijis labākais «Supernovas» priekšnesums, ko dzirdējusi, bet, pēc DJ Rudd domām, Laurai bijis pārliecinošākais vokālais sniegums visā sezonā, un arī Jānim Lūsēnam Laura bija favorīte. Daiļā latviešu izcelsmes brazīliete izpelnījās arī pārliecinošu skatītāju atbalstu, izvirzoties pirmajā vietā skatītāju vērtējumā, ko veido telefonbalsojums (zvani un īsziņas), interneta balsojums «Supernovas» mājaslapā un «Spotify» klausījumi.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas," www.vz.lv