Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Jelgavā uzstāsies igauņu "Sibyl Vane"

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 23. februārī, dienu pirms Igaunijas Neatkarības dienas Jelgavas "Melno Cepurīšu Balerijā" notiks igauņu grupas "Sibyl Vane" koncerts.

"Sibyl Vane" ir trio no Pērnavas, kas dažu gadu laikā spoži debitējis pašmāju ierakstu izdevniecības „I Love You Records” paspārnē, izdevuši divus albumus, pāris reižu pie mums paviesojušies ar koncertiem, tostarp “Positivus Festival”, bet šogad pretendē pārstāvēt savu valsti Eirovīzijas dziesmu festivālā.

Šīs enerģiskās grupas veiksmes formula ir indīpops, postpanks un 90. gadu alternatīvās mūzikas sajaukums, un tas ir veiksmīgi nostrādājis - "Sibyl Vane" debijas albums „Love, Holy Water And TV” (2012) tika pilnībā izpārdots, labi veicies arī pērn izdotajam ripulim „Sibyl Vane”. Jaunā albuma dziesmas „Bombers”, „Noyeé” un „No.44” stabili bruģē šai blicei ceļu uz labākās Igaunijas alternatīvā un indīroka grupas titulu. Grupa daudz koncertējusi Latvijas klubos un lielākajos festivālos, kā arī viesojusies Somijā, Zviedrijā, Lielbritānijā. Jāpiebilst, ka grupas ģitāriste, dziedātāja un dziesmu autore Helēna Randlahta pirms pāris gadiem kļuva par pirmo Baltijas mūziķi, kuru par savu pārstāvi izvēlējies pazīstamais zviedru mūzikas instrumentu ražotājs „Hagström”.