Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Andis Grīva ir WWMM "Days Out Of Days"

© Publicitātes foto

Savulaik Andis Grīva kļuva pazīstams kā puišu grupas "Caffe" dalībnieks, vēlāk manīts "The Mundane" rindās, bet pārskatāmākā pagātnē viņam bija projekts "Gines Rekordu orķestris".

No pazīstamākajām dziesmām jāmin „Vadiņi“, kurai Andis Grīva ir gan autors, gan izpildītājs. Paralēli dziesmu radīšanai, Andis vairākus gadus darbojies kino industrijā, lielakoties gan komandējot filmēšanas laukumu. Līdz ar piedalīšanos populārajā talantu šovā „X-Faktors“ Lietuvā, viņa vārds kļuvis zināms arīdzan lietuviešiem. Šis ir Latvijas/Lietuvas kopprojekta debijas albums, apvienības kodols ir Andis, bet pārējie ir lietuviešu domubiedri - Jozs, Ģedimins, Ķēstutis un Pauļus. Albuma saturs ideju limeni tapis vairākus gadus, bet tā realizācija norisinājās pagājušā gadā „WWMM“ studijā Viļņā, dziesmu producents ir Gatis Zaķis. „Katra albuma dziesma ir kā skaņu celiņš īsai filmai - kāda krāsainai, cita melnbaltai, bet visas kontrastainām un uz patiesiem notikumiem balstītām filmām. Dažām uz ekrāniem, dažām tikai galvā. Jebkurā galvā,” tā Andis Grīva.

PAR. Kopumā tikai sešas dziesmas, tāpēc tālejošākus secinājumus izdarīt ir pāragri, taču viens gabals ir sanācis karalisks - „Come Around“ nebūtu kauns likt priekšā arī rietumniekiem. „Days Out Of Days“ arī kopumā skan kā „firma“, vismaz Baltijas mērogos šim projektam vajadzētu būt nākotnei.

PRET. Dažas dziesmas skan paŗka nepretenciozi, bez enerģijas. Lai gan Andim ir labs balss tembrs un izpildījuma kvalitāte, pat Lietuvā līdzīgi jau ir dziedājuši arī pirms viņa - kaimiņiem savulaik bija tāds Amberlife, kas viesojies arī pie mums. Līdzīgi varētu teikt arī par visu šo EP - nav slikti, bet nu un tad, kas te ievērības cienīgs? Šādu projektu ir tūkstošiem.