Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Aptauja: Valentīnu dienu svinēs lielākā daļa iedzīvotāju

© pixabay.com

Interneta veikala 220.lv veiktajā aptaujā par iedzīvotāju pirkšanas paradumiem* 70% respondentu ir atzinuši, ka plāno sveikt kādu Valentīndienā, un 73% no tiem dāvanai tērēs līdz 20 eiro.

Noskaidrots arī, ka 20% no aptaujātajiem dāvanu plāno iegādāties vērtībā no 21 līdz 50 eiro, bet tikai 6.7% tam atvēlēs vairāk nekā 50 eiro.

“Valentīndiena ir kļuvusi par stabilu svinamo dienu Latvijā, kad iedzīvotāji meklē dāvanas kādam sev tuvam cilvēkam. Mūsu apkopotie dati liecina, ka nemainīgi pirktākās dāvanas ir no tādām preču kategorijām kā smaržas un kosmētika, elektrotehnika, mobilie telefoni, kā arī dažādas preces skaistumam, piemēram, matu veidotāji, fēni. Analizējot pirkuma izdarīšanas laiku, jāatzīst, ka, kā ierasts lielākais pieprasījums vērojams pāris dienas pirms Valentīndienas, un arī šis gads nav izņēmums. Sākot no aizvadītās nedēļas nogales, ir vērojams dinamisks apgrozījuma pieaugums, ja salīdzina ar iepriekšējām nedēļām,” stāsta Kristīne Kalēja, interneta veikala 220.lv mārketinga vadītāja.

*Nr.1 e-veikals Latvijā “220.lv” sociālajā tīklā Facebook.com janvārī veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu galvenos iemeslus pirkumu izdarīšanai internetā. Aptaujā piedalījās 343 respondenti.