Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Ledus skulptūru festivālu Jelgavā apmeklējusi jau 22 000 cilvēku

© Billijs Locs

Jelgavā notiekošo starptautisko Ledus skulptūru festivālu divu dienu laikā - no piektdienas līdz sestdienas pēcpusdienai - apmeklējuši 22 000 cilvēku, informēja pasākuma rīkotāji.

Ņemot vērā skatītāju lielo interesi, par 300 vietām paplašinātas autostāvvietas Pārlielupē un par 50 - Cukura ielas pusē. Tāpat apmeklētāji aicināti izmantot auto stāvlaukumu Sporta ielā netālu no dzelzceļa stacijas, savukārt Jelgavas iedzīvotāji aicināti uz pasākumu doties kājām vai izmantot pilsētas sabiedrisko transportu.

Jelgavas pilsētas pašvaldība festivāla laikā sadarbojas ar navigācijas lietotni "Waze", kurā pieejama karte ar iezīmētiem stāvlaukumiem un satiksmes ierobežojumiem Jelgavā Ledus skulptūru festivāla laikā.

Kā ziņots, Jelgavā notiekošajā starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā triumfējuši Latvijas, Krievijas un Lietuvas pārstāvji.

Šogad ledus mākslas darbus par tēmu "Sapņi" veidoja 33 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas.

Billijs Locs

Jelgavas viesi aicināti visu nedēļas nogali apskatīt kopumā 65 ledus objektus, baudīt festivāla atmosfēru un plašo atpūtas un izklaides programmu. Festivālā laikā koncertēs dažādi mūziķi, darbosies ledus slidkalniņi, ledus labirints, ledus darbnīca. Tāpat uz festivāla galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļi, kurus varēs vērot arī tiešsaistē LMT Straumē.

Festivālu organizē Jelgavas pilsēta ar "SEB banka" un AS "Ramirent" atbalstu.