Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide

Noklausies: "Prāta vētras" dziesmai jauna kaverversija

© Publicitātes foto

Klausītāju vērtēšanai nodota jauna grupas "Prāta vētra" dziesmas "Četri krasti" kaverversija. Tās autori - jaunā pašmāju rokgrupa "Mehāniskais apelsīns".

Alternatīvā roka kvartets "Mehāniskais apelsīns" izveidots 2014. gadā, tās sastāvā apvienojušies iepriekš dažādās mūzikas grupās jau redzētas sejas: vokālists/ģitārists Edgars Brākmanis, soloģitārists Artūrs Liede un basists Andrjus Jaņuns (abi spēlē Jāņa Bukuma grupā), kā arī sitamo instrumentu meistars Kristaps Kukša (arī “V.I.P.P. Basbočka”).

"Sākotnēji vienkārši izveidojām kaverversiju “RīgaTV24” projektam "Troksnis ringā", bet, kad noskatījāmies safilmēto materiālu, sapratām, ka dziesma ir jāieraksta studijā - labā kvalitātē,” stāsta mūziķi.

“"Četri krasti" ir arī gaidāmā vairāku oriģināldziesmu ieraksta vēstnesis. Uz jautājumu, kāpēc kā pirmo albuma vēstnesi izvēlējāmies Latvijā iemīļotas grupas kaverversiju, gan atbildēt nevaram, bet tas likās pietiekami interesants solis."

Skaņdarbs tika ierakstīts Valmieras ierakstu studijā "Hodila Records", bet tā gala apstrāde notikusi Rīgā, Kārļa Šteinmaņa "KS Records". Dziesmas “Četri krasti” jaunā versija sanākusi itin īpatnēja, ar lauzītiem ritmiem, taču visnotaļ klausāma. Katrā ziņā koncertos, skanot starp “Mehāniskā apelsīna” oriģināldziesmām, tā varētu labi iekustināt publiku.