Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Jauns gads, draugi tie paši

SERIĀLA Draugi aktieri Dženifera Anistone, Kortnija Koksa, Lisa Kudrova, Metjū Perijs, Mets Leblāns un Deivids Švimmers no 8. janvāra ik darbdienas vakaru pulksten 19.30 būs sastopami Kanālā 2 – dzīvojiet līdzi viņu atveidoto varoņu aizraujošajiem piedzīvojumiem visu desmit sezonu garumā © Publicitātes foto

Visslavenākā draugu kompānija pasaulē, šokējošs Ukrainas realitātes šovs, Latvijas, Francijas un Kanādas dokumentālo filmu televīzijas pirmizrādes – tādi ir šīs nedēļas galvenie akcenti TV programmā.

Kanāls 2 jaunu gadu iesāk, piedāvājot satikties ar vecajiem, labajiem draugiem - no 8. janvāra katru darbdienas vakaru pulksten 19.30 aicinot satikt iemīļotos amerikāņu situāciju seriāla Draugi (Friends) aktierus Dženiferu Anistoni, Kortniju Koksu, Lisu Kudrovu, Metjū Periju, Metu Leblānu un Deividu Švimmeru un dzīvot līdzi viņu atveidoto varoņu aizraujošajiem piedzīvojumiem visu desmit sezonu (1994-2004) garumā. Viņi ir visslavenākā draugu kompānija visā pasaulē: Monika, Reičela, Fēbe, Čandlers, Džoijs un Ross. Šo sešu draugu ikdiena Ņujorkā nav iedomājama bez asprātīgiem pārpratumiem, romantiskām dzirkstīm un patiesas draudzības. Seriāls stāsta par trīs jaunu sieviešu un vīriešu kopīgajām gaitām, risinot savas problēmas, pļāpājot par mīlas lietām un izklaidējoties. Dažbrīd viņi ir bijuši kaimiņi, daži savulaik bijuši pāris, citi ir sāncenši, bet vēl kāds no viņiem cer uz kopīgu nākotni. Patiesībā šī sešnieka attiecības ir tik sarežģītas, ka pāris vārdos tas nemaz nav aprakstāms. Taču, lai kā arī viņiem klātos, skaidrs ir viens - viņi ir labākie un uzticamākie draugi, kuri vienmēr var rēķināties ar otra līdzjūtību un atbalstu, bet galvenais - ar lielisko humora izjūtu.

Kanāls LNT saviem skatītājiem šogad sarūpējis jaunu, šokējošu Ukrainas realitātes šovu Melu detektors, kas ceturtdienu vakaros pulksten 22.10 nomainīs skatītāju iecienītos attiecību stāstus šovā Glābiet mūsu ģimeni. Jaunā šova dalībniekiem ir jāveic šķietami vienkāršs uzdevums - godīgi jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Par katru pareizu, atklātu atbildi tiek nopelnīta nauda, un jo vairāk godīgu atbilžu, jo lielāku summu iespējams iegūt. Tomēr uzdevumu sarežģī fakts, ka atbildes jāsniedz arī uz dziļi personiskiem jautājumiem savu tuvinieku un skatītāju priekšā. Ja melu detektors atklāj, ka dalībnieks nav bijis patiess, tiek zaudēts viss! Patiesība atmaksājas, taču - vai necietīs attiecības? Skatieties ik ceturtdienu, uzreiz pēc realitātes šova Izdzīvotāji.

Latvijas Televīzija (LTV) jaunā gada pirmajā nedēļā piedāvā vairākas dokumentālo filmu TV pirmizrādes: sestdien, 6. janvārī, pulksten 17 būs skatāma Kanādas režisora Endrū Manskes pērn uzņemtā dokumentālā filma Tinis: ziemeļu mežu noslēpumainā radība (Wolverine: Ghost of the Northern Forest). Tur galvenā loma ir savādajam un veiklajam dzīvnieciņam tinim, kurš sver 20 kilogramus un dabas pasaulē iemantojis sliktā zēna tēlu - ar savu agresīvo un bezbailīgo uzvedību, griezīgi aso kodienu un skatienu, kuru negribētu piedzīvot neviens.

Sestdien pulksten 18.20 - režisores Katrīnas Neiburgas 2016. gadā uzņemtā dokumentālā filma Garāžas, kas stāsta par garāžu kooperatīva savrupo mikrokosmosu, kur sociālekonomiskie apstākļi saplūduši ar privāto telpu un iemet atpakaļ sen pagājušā laikā. Vīri tur ir kā šķūnīšu labirintos un rotaļu aizgrābtībā pazaudējušies puikas, tomēr viņu ķimerēšanās ap motoriem vai pašizgudrotiem mehānismiem nav tik vien kā turpinājums no bērnībā skrūvētajiem konstruktoriem. Ne vienam vien tas ir reizē hobijs un izdzīvošanas metode ēnu ekonomikas zonā. Izgudrotāji, ģēniji, trakie zinātnieki un vīri ar zelta rokām - meklējiet viņus kooperatīvā. Pilsētas garāžu kooperatīvā. Scenārija autors Pauls Bankovskis, operators Aigars Sērmukšs, producentes: Alise Ģelze un Aija Bērziņa.

Bet svētdien pulksten 10.25 - studijas Elm Media 2017. gadā uzņemtā dokumentālā filma Divi ezeri. Viens dumpis, kas vēsta par Engures un Papes ezeru aizsardzības vēsturi, mūsdienām, cilvēkiem un aizsargājamu putnu - lielo dumpi. Ar ko dumpis ir īpašs? Kāda ir tā ezera niedrājos slēptā dzīve? Kas apdraud šo sugu? Scenārija autori: Ieva Goba, Andris Vanadziņš, producente Līna Bērziņa, operatori: Kaspars Goba, Lelde Goba un Māris Maskalāns, skaņu operators Mārtiņš Kreilis, montāžas režisors Visvaldis Zarakovskis, skaņas montāža Jānis Zaneribs.

Bet tūlīt pēc tam, pulksten 11 - Francijas 2017. gada dokumentālā filma Pireneju pussalas dārgumi (Flavours of Pyrenees). Pireneju pussalā veidojusies robeža starp Spāniju un Franciju, tā ietver sevī milzīgu kultūras mantojuma slāni: tā ir vieta, kur attīstījusies katalāņu kultūra, kur dzīvo basku tauta. Tā ir arī vieta, kur 19. gadsimtā veidojušies modernie atpūtas centri, pateicoties termālo ūdeņu dziednieciskajām īpašībām un klimatam.

***

LTV

5. janvāris, piektdiena, plkst. 19.05

Gudrs, vēl gudrāks. 1. sērija.

«Sveiciens visiem gudrajiem un vēl gudrākajiem jaunajā gadā! Lai piepildās visi mērķi, kurus vēlaties sasniegt, lai miers un jautrība jūsu mājās! Mums viss pa vecam - tiekamies ar labākajiem Latvijas skolēniem katru piektdienas vakaru pulksten 19.05!» aicina atraktīvie raidījuma vadītāji, uzsverot, ka jau 5. janvārī spēli uzsāk pirmie 12 dalībnieki. Spēlējiet aplikācijas spēli Gudrs, vēl gudrāks savos viedtālruņos vai planšetēs un turiet īkšķus par savējiem!

LTV1

6. janvāris, sestdiena, plkst. 10.10

Skolotājs Jāps un klase.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde

Jāps, trešās klases jaunais audzinātājs, ir mazliet savāds, daudzi pat saka, ka traks. Jocīgais Jāps, kurš, skaidrojot daļskaitļus, klasē cep pankūkas, šķībi dzied, plātās ar savu lielisko bēbīti, neveikli spēlē futbolu, ar konfektēm atbalsta mīlestību un kopā ar klasi lec baseinā, izrādās, spēj bērniem palīdzēt saprast pat ļoti nopietnas lietas.

Izrādē pēc nīderlandiešu rakstnieka Žaka Frīnsa stāstu motīviem, kas savu pirmizrādi JRT piedzīvoja 2010. gadā, spēlē Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš.

Pirms Teātris.zip bērniem piedāvātās izrādes lelle Lupe kopā ar bērniem dosies uz Brīvdabas muzeju, lai palūkotu, kā pirms simt un vairāk gadiem mācījušies bērni, kā un ar ko rakstījuši, kāda izskatījās klase un kā ar klausīgiem un neklausīgiem bērniem tika galā skolotājs.

LTV1

6. janvāris, sestdiena, plkst. 21.25

Laura Reinika koncerts Es domāšu par tevi

Koncertprogramma

Es domāšu par tevi ir dziedātāja Laura Reinika atgriešanās uz lielās skatuves pēc piecu gadu klusēšanas. Tūres koncerti jau izskanējuši Cēsīs, Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, Ādažos, Alūksnē, Valmierā, Madonā, Liepājā, Preiļos, Jēkabpilī un Rīgā. «Man ir gandarījums par koncertiem un atsaucīgo publiku. Esam ieguldījuši lielu darbu, un prieks, ka publika saņem vēl vairāk nekā gaidīts un dodas mājās pozitīvi uzlādēta,» mūziķis dalās savās emocijās. Koncertā skanēs visi mūziķa zināmākie hiti, to papildinās gaismu šovs, smaidīga un dziedoša publika, un enerģiskas dejas.

***

FILMU TV PIRMIZRĀDES

LTV1

TV PIRMIZRĀDE

6. janvāris, sestdiena, plkst. 23.35

Ēģiptes dievi (Gods of Egypt)

• ASV piedzīvojumu filma (2016). 12+

Brīdī, kad cilvēces nākotne balansē uz naža asmens, kāds parasts mirstīgais vārdā Beks nolemj doties briesmu pilnā ceļojumā, lai atpestītu pasauli un izglābtu savu mūža mīlestību. Lai īstenotu cēlos nodomus, viņam jānodrošinās ar varenā dieva Hora palīdzību cīņā pret tumsas dievu Setu, kurš uzurpējis Ēģiptes valdnieka troni un iedzinis reiz tik mierīgo impēriju haosā un konfliktos. Cīņa prasīs drosmi un upurēšanos gan no dieviem, gan mirstīgajiem.

Lomās: Džerards Batlers, Rufuss Sjūels u.c.

LNT

TV PIRMIZRĀDE

7. janvāris, svētdiena, plkst. 18.00

Atgriešanās pie mīlestības (Back to Love)

• ASV romantiska drāma (2017), 12+

Kopš vīra bojāejas Ērika pirmo reizi atgriežas dzimtajā pilsētā. Viņa ieradusies uz māsas kāzām. Joprojām mēģinot samierināties ar vīra nāvi, viņu pašu negaidīti pārsteidz romantiskas jūtas pret senu draugu Neitu. Viss kļūst vēl sarežģītāk, kad māsa sastrīdas ar savu līgavaini un atsauc kāzas. Palīdzot māsai nokārtot attiecības ar mīļoto, Ērika saprot daudz ko arī par savu dzīvi - ja viņa vēlas būt kādreiz atkal laimīga, viņai no jauna jāmācās sava sirds.

Režisore: Maura Andersone. Lomās: Reičela Stalere, Šons Fains, Velinda Godfrija.

TV6

TV PIRMIZRĀDE

8. janvāris, pirmdiena, plkst. 22.00

Londonas krišana (London Has Fallen)

• Lielbritānijas/ASV asa sižeta filma/trilleris (2015), 16+

Noslēpumainos apstākļos mirst Lielbritānijas premjerministrs, un rietumvalstu līderiem ir jāierodas uz viņa bērēm. Šis pasaulē visstingrāk apsargātais pasākums pārvēršas sazvērestībā ar mērķi noslepkavot pasaules līderus un ļaut piepildīties šausmīgai nākotnes vīzijai. Vienīgie, kuriem varētu būt iespēja to nepieļaut, ir ASV prezidents, ASV slepenā dienesta vadītājs, kas cilvēkos iedveš bijību, un kāds angļu MI-6 dienesta aģents, kas neuzticas pilnīgi nevienam.

Lomās: Džerards Batlers, Morgans Frīmens, Andžela Baseta, Šarlote Railija, Rada Mičela.