Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Šimku pāris drīz kļūs par vecākiem

© Privāts arhīvs

«Ziemassvētkus svinēsim mājās ģimenes lokā,» saka operdziedātāja Elīna Šimkus un pasaulslavenais pianists Vestards Šimkus. Gada nogale viņu ģimenē tiek gaidīta jo īpaši, jo pasaulē jānāk abu pirmdzimtajam mazulim.

Vislielākais un svarīgākais dzīves pagrieziens

«Šis gads ir bijis svarīgiem dzīves pagriezieniem bagāts. Tas iesākās Tallinā, kur Igaunijas Nacionālajā operā man bija laime izdzīvot vienu no iemīļotākajām lomām - Suzannu Volfganga Amadeja Mocarta operas «Figaro kāzas» jauniestudējumā. Šogad vairāk nekā citus gadus esmu piedalījusies vairākos Latvijas un pasaules pirmatskaņojumos, un ar vienu no tiem saistīta arī mana debija ar orķestri «Kremerata Baltica». Esmu pabeigusi pirmo maģistra kursu senās mūzikas katedrā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un arvien izbaudu visus muzikālos notikumus saistībā ar seno mūziku.

Privāts arhīvs

Vasara bija bagāta arī ar senās mūzikas koncertiem Latvijā un ārpus tās, un priecājos, ka ārzemju koncertbraucienus uz Milānu un Ženēvu izdevās apvienot arī ar jauku atpūtu divatā ar vīru Vestardu. Šogad atradām laiku arī paceļot pa Izraēlu, kas mums ir kļuvusi par īpaši iemīļotu ceļojuma galamērķi. Bet vislielākais un svarīgākais dzīves pagrieziens vēl tikai priekšā, jo gadu mija mūsu ģimenē tuvojas ar laimīgu satraukumu, gaidot nākam pasaulē mūsu bērniņu. Man šis gads ir bijis ļoti īpašs arī tāpēc, ka gaidāmais mazulis ir bijis ar mani lielāko daļu no iepriekš minētajiem notikumiem, tādā veidā vēl pastiprinot to nozīmīgumu,» par aizvadīto gadu stāsta operdziedātāja Elīna Šimkus.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv