Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

LU Botāniskais dārzs izsludina papildus ekskursiju "Bībeles augi" trešajā adventē

© F64

Atsaucoties uz lielo apmeklētāju interesi, LU Botāniskais dārzs izsludina papildus ekskursiju “Bībeles augi”. Ekskursija notiks trešajā adventē, svētdien, 17.decembrī, plkst. 13.00. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ uz to jāpiesakās iepriekš.

Bībeli var lasīt dažādi, arī kā unikālu vēstures avotu, kas sniedz liecības par dabu un augiem. Pirmo reizi LU Botāniskā dārza speciālisti Bībeles augu tēmai pievērsās 2009.gadā, kad par šo tēmu tapa izstāde, kas iemantoja plašas skatītāju simpātijas. Šogad LU Botāniskais dārzs piedāvā Bībelē minētos augus iepazīt īpašā ekskursijā. Daudzi no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem ir labi pazīstami arī mūsdienās. Tie tiek audzēti dārzos un tīrumos, lietoti medicīnā, pārtikā un citām vajadzībām. Daudziem no tiem arī mūsdienās ir simboliska nozīme, turklāt ne tikai kristīgajā kultūrā.

Publicitātes foto


Ekskursijā iepazīs tos Bībelē minētos augus, kuru mājas ir eksotiskās Palmu mājas siltumnīcas, kā arī botāniskā dārza brīvdabas teritorija. Ekskursijas dalībnieki uzzinās, kurš augs savulaik bijis dārgāks par zeltu, no kura auga pārticis Jānis Kristītājs un kurš Bībeles augs mūsdienās tiek izmantots kā veselīgāka kakao alternatīva. Gida pavadībā varēs apskatīt arī tos augus, kuru augļi pretendē uz Ādama un Ievas aizliegtā augļa statusu, kā arī augu, kas minēts ne tikai Bībelē, bet arī Korānā un daudzus citus neparastus augu valsts pārstāvjus.


Ekskursantu grupas izmērs ir ierobežots, tādēļ dalība ekskursijā obligāti jāpiesaka iepriekš. Pieteikties iespējams, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00).